ORMAN İŞLERİNE RÜŞVET, HIRSIZLIK VE RESMİ EVREKTA SAHTECİLİK OPERASYONU
ORMAN İŞLERİNE RÜŞVET, HIRSIZLIK VE RESMİ EVREKTA SAHTECİLİK OPERASYONU

ORMAN İŞLERİNE RÜŞVET, HIRSIZLIK VE RESMİ EVREKTA SAHTECİLİK OPERASYONU

ORMAN İŞLERİNE RÜŞVET, HIRSIZLIK VE RESMİ EVRAKTA SAHTECİLİK OPERASYONU

Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen iller arası rüşvet, hırsızlık ve evrakta sahtecilik operasyonu kapsamında Bir’i memur, beş kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılardan üç’ü tutuklanırken, iki zanlı da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
FARKLI BİR OPERASYONUN TEKNİK TAKİBİNE TAKILDI
Farklı bir operasyonun teknik takibi kapsamında, Orman Bölge Müdürlüğünde görevli Memur M.İ. (57) ile Yalova’nın Armutlu İlçesine bağlı Selimiye Köyünden H.O. (33)’nun adlarının geçmesinin ardından, şahıslar için dinleme kararı Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatıldı. Yapılan üç aylık fiziki ve teknik inceleme çalışmalarında bile yaklaşık on bir defa suç işlendiği görüldü.
TONAJLAR EKSİK YAZILIYOR, KALAN ODUN FIRINCILARA SATILIYOR
Yalova’nın Armutlu İlçesine bağlı, Hayriye ve Selimiye Köyü arasında bulunan ormanlık alanda, izin verilen ağaç kesimi tonajı ile birlikte kayıtlara geçerken, 20 tonluk kamyonların evraklarına genelde 16 ton civarı yazıldığı ve kalan 4 tonun da, fırıncılara satıldığı öğrenildi. Dönem boyunca, milyonlarca liralık alım satım olabileceği üzerinde durulurken, evrakta sahtecilik ve rüşvet farklı boyutlara ulaştı.
KESİMİ YASAK ÜRÜN YERİNE, EVRAKLARA ÇALI YAZILMIŞ
Bölgede kesimi yasak olan Kocayemiş adı verilen ve çiçekçilerin aranjman çevresinde kullandıkları ürünün de, İstanbul’da işyeri olan G.Y. (55) isimli çiçekti tarafından, Orman Memuru M.İ.’ye pay verilerek toplandığı takip sonucunda ortaya çıktı. Evraklara bakıldığında ise Kocayemiş yerine değeri olmayan süpürge çalısı olarak kayıtlara geçtiği öne sürüldü.
5 ZANLIDAN 3’Ü TUTUKLU
Gemlik Adliyesinde hakim karşısına çıkarılan zanlılardan Orman Memuru M.İ. İle H.O.. ve çiçek dükkanı sahibi G.Y. tutuklanarak Bursa Kapalı Cezaevine gönderildi. Şüpheliler M.Y. ve S.C. ise Adli Kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

(Son Güncelleme: 21 Mayıs 2022)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

  GTSO Başkanı Hamaoğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu Gemlik Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir