Astar Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Astar Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Astar Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Astar Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Özel yaşam alanların ambiyansını değiştirmek ve görünümünü yenilemek için yapılacak en güzel işlem duvar boyası olmaktadır. Yeni bir boyama, ortamın dinamiğini ve enerjisini yükseltirken aynı zamanda zaman içerisinde oluşmuş kötü kokuları da ortadan kaldırır. Profesyonel bir işlem olan boyama işlemine başlamadan önce duvarların hazırlanması gerekmektedir. Çünkü hazırlık aşaması belirli süreçlerden geçer. Bu işlem için yapılması gereken ilk adım astar boyasıdır. Birçok birey tarafından göz ardı edilen astar boyası, boyanın duvar üzerine sağlam yapışmasını sağlar ve rengin solmasını engeller. Astar alma ve astar yapma işleminde dikkat edilmesi gereken noktaları eboyam.com’dan Serhan Vardar detaylandırarak anlattı:

 

1. Astar Ne İşe Yarar?

 

Evlere yeni bir soluk getirmek isteyen bireylerin ilk başvurduğu dekorasyon değişikliği boyama işlemi olmaktadır. Farklı markaların sınırsız sayıda renk ve çeşide sahip boyaları, duvar özelliğine ve kişinin zevklerine göre tercih edilebilir. Bu noktaya gelmeden önce kullanıcılar astar işlemi yapmalıdır. Bunun temel sebebi ise, boyanın duvara yapışmasını sağlayan ürünün astar olmasıdır. Astar işlemi ile duvarların su emici özelliği azaltılarak daha az boyanın kullanılmasına olanak sağlar. Duvar ile boyanın arasına bir örtücü olarak giren astar, hızlı kuruyan ve boyanın dayanıklılığını güçlendiren bir üründür. İnsan sağlığına ve doğaya olumsuz bir etkisi olmayan astarların, kullanılacak yüzeyler için oldukça faydalıdır.

 

2. Astar Hangi Alanlarda Kullanılır?

 

Astar işlemi, pek çok farklı sektörde yaygın kullanım alanına sahiptir. Toz ve leke tutmayan, hızlı kuruyan ve dayanıklılığı ile boyanın kullanım ömrünü uzatan astar; metal araçlarda, makinelerde, duvarda, ahşap yüzeylerde, otomotiv sektöründe, mobilyada, beyaz eşyalarda ve çelik alanlarda kullanıma uygundur. Özellikle bu tip ürünlerde renk değişimi yapılacaksa astar işlemi mutlaka yapılmalıdır. Gözenekli yapısı sayesinde işlem uygulanan ürünlerin hava akışını engellemediği için uzun vadede kullanım gerçekleşir.

 

 

3. Astar Çeşitleri

 

Astar tercihi, kullanılacak alana ve ihtiyaca göre çeşitlilik göstermektedir. Akrilik astar daha çok ahşap yüzeylerde, mobilyalarda ve otomotiv sektöründe kullanılmaktadır. İç cephe için uygun olduğu gibi aynı zamanda dış cephe için de kullanılabilir. Yüksek kimyasal dayanımı sayesinde bu tip yüzeylerin korunması, renginin tazelenmesi ve parlaması gibi özellikler için kullanılır. En çok kullanılan astar çeşitlerinden bir diğeri ise selülozik astar olmaktadır. Hızlı koruma noktasında akrilik astar ile ortak özelliğe sahiptir. Genel kullanım alanları ahşap yüzeyler, mobilya, dekorasyon ve ağaç ürünlerinde kaplama alanlarında, boya öncesi son adımda kullanılır. Uygulama noktasında pratiklik sağlayan selülozik astar, yüksek kapatma gücüne sahiptir.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir