Burun Estetiği (Rinoplasti)
Burun Estetiği (Rinoplasti)

Burun Estetiği (Rinoplasti)

Burun Estetiği (Rinoplasti)

Burun ameliyatı genellikle burnunun şeklinden ve/veya işlevinden memnun olmayan hastalara yapılır.

Burun estetiği (rinoplasti), burnun şeklini veya boyutunu değiştirmek için yapılan bir operasyondur. Plastik cerrahlar veya uzman ağız çene cerrahları tarafından yapılabilir.

Normalde kıkırdağın ayarlanmasını veya yeniden şekillendirilmesini içerir ve burun estetiği burnun boyutunu, profilini ve genişliğini değiştirebilir. Burun ucu, burun deliklerinin şekli ve burnun dengesi veya burun simetrisi de değiştirilebilir.

Burun Estetiği Hangi Durumlarda Yapılmalıdır?

Rinoplasti, burundaki yapısal anormallikler veya burun tıkanıklıklarının neden olduğu solunum güçlüğü çeken hastalara yardımcı olmak da dahil olmak üzere bir dizi durumu tedavi edebilir. Bunlara doğum kusurları veya kırık burun gibi yaralanmalar neden olabilir.

Burun Estetiği Kimlere Uygulanır?

Burun ameliyatı genellikle burnunun şeklinden ve/veya işlevinden memnun olmayan hastalara yapılır. Görünümünü ve orantısını iyileştirebilir ve kişinin kendine olan güvenini arttırmada uzun bir yol kat edebilir.

Burun Estetiği Öncesi Hazırlıklar

Estetik cerrahi genellikle özel sağlık sigortası indirimleri için uygun olmadığından, burun estetiği ameliyatına devam etmeden önce burun estetiği fiyatları da düşünmelisiniz. Sigara içenler de komplikasyon riski altındadır, bu nedenle ameliyat olma konusunda ciddiyseniz, bırakmayı düşünmelisiniz.

Ameliyattan önce, cerrahınız sizinle fiziksel sağlığınız ve tıbbi geçmişiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek de dahil olmak üzere bir dizi tıbbi konuyu tartışacaktır. Bunun nedeni, önceden var olan bazı koşulların operasyonun devam edip etmeyeceğini etkileyebilmesidir.

Burun Estetiği Sonrasında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Hastalar normalde iyileşmeyi desteklemek için atel ve pansumanlara sahip olacak ve burnun içi özel gazlı bezle doldurulacaktır. Atel, iyileşme gerçekleşirken şişmeyi en aza indirmeye ve burnu yeni profilinde tutmaya yardımcı olacaktır. Hastalar, tampon gazlı bez çıkarılana kadar ağızlarından nefes almak zorunda kalacaklar.

Burun Estetiği Sonrası İyileşme Süreci Nedir?

İlk şişlik ameliyattan sonraki birkaç hafta içinde azalsa da burnunuzun nihai profiline alışması bir yılı bulabilir. Pansumanlar çıkarılır çıkarılmaz, hastalar daha kalıcı bir sonuca ulaştığı için burun şekillerinde ve görünümünde kademeli değişiklikler fark edebilir

Burun Estetiğinde Burun İçi Tampon Konulur mu?

Estetik cerrahi ‘açık’ veya ‘kapalı’ teknikleri içerebilir. ‘Açık’ bir teknik, burun delikleri içindeki kesilerden ve burun deliklerini ayıran dar doku şeridinden burun kemiklerine erişmeyi içerir. ‘Kapalı’ bir teknik, burun deliklerinin içine gizlenmiş kesiler yoluyla burun kemiklerine erişmeyi içerir. Kesiler yapıldıktan sonra cilt, alttaki kemik ve kıkırdaklardan kaldırılır. Burun estetiğinde burun içi tampon konulabilir.

Tamponsuz Burun Estetiği

Artık hastalara eskiden kullanılan tamponlar uygulanmamaktadır. Bunun yerine ya yeni nesil silikon tamponlar kullanılmakta ya da eğer eğriliğin sınırlı olduğu uygun olgular ise hiçbir şey yerleştirilmeden sadece dikiş atarak ameliyat bitirilmektedir.

Ameliyat Sonrası Ne Zaman Taburcu Olabilirim?

Ameliyattan sonra en az 24 saat başınızı yüksekte tutmanız gerekecektir. Komplikasyonları gözlemlemek için bir gece hastanede kalmanız gerekir. Buna göre ne zaman taburcu olacağınıza cerrahınız karar verir.

Estetik Sonrası Çok Ağrı Olur mu? Morluk ya da Şişlik Olur mu?

Rinoplasti ameliyatından sonra hastalar ağrı, uyuşukluk, burun tıkanıklığı hissi ve özellikle göz çevresinde şişlik ve morluk bekleyebilirler. Bu birkaç gün içinde azalmalı ve morarma ilk bir veya iki hafta içinde azalmalıdır.

Burun Estetiği Fiyatları

Burun estetiği fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için uzman cerrahınızla görüşmeli ve ameliyat yöntemi ile süreç hakkında konuşmalısınız.

https://www.ozanbalik.com/burun-estetigi/ bilgi için hemen tıklayın.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir