İLEL EBET CUMHURİYET
İLEL EBET CUMHURİYET

İLEL EBET CUMHURİYET

İLEL EBET CUMHURİYET

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 28 Ekim 1923 günü Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen ve tarihe geçen ‘Efendiler, yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz.’diyerek Türkiye Devleti’nin yönetim şeklini Cumhuriyet olarak yakın çalışma arkadaşlarına söylediğinde, onlar bile hiçbir yarının bu kadar güzel olabileceğini bilmiyorlardı. Çünkü Cumhuriyet,kardeşlik,vatan,millet,ana,
bacı kardeş,özgürlük, adalet ve tabi ki eşitlik demektir.Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatmak ve anlamak.Kısacık ömrüne neler sığdırdığını merak etip okumanızı isteriz.
Bu büyük önder Cumhuriyeti 29 Ekim 1923 de ilan ederken bir milletin 30 Ekim 1918 yılında Mondros ile başlayan esaret ve mahkumiyetini tarihte beş yıl olarak geçmesini istemediği için Cumhuriyeti 29 Ekim 1923 de ilan edilmiştir.Bir gün fark ile beş yıllık pisikolojik travmayı önlemiş ve tük devletini ortadan kaldırmak isteyen sömürgeci ve işgalcilere bir ölür bin diliriz mesajını vermiştir.Bir milletin onuru ve özgürlüğü herşeyin üzerindedir.Cumhuriyet’in 99. Yılında Cumhuriyeti koruyup kollamak ve yeni çağın gerekleri ile daha ileriye taşıyarak hak ve adalati sağlamak hepimizin görevi olmalıdır.Gündelik meseleleri böyle önemli günlerin önüne çekmemeli ve bu konuda tüm öfke ve kızgınlıklarımızı bir kenara bırakarak birlik beraberlik içerisinde olmalıyız.
Birlik beraberliği güçlendirmek adına Gemlik sosyal Yaşamı Destekleme Derneği olarak Cumhuriyet’in 99. Yılında hedef kitlemiz olan çocuklarımıza Cumhuriyet ile ilgili anı bırakmak için Cumhuriyet spor şenlikleri kapsamında bir etkinlik organize ettik.Etkinlikler gemlik Sunni çim saha ve Gemlik Spor salonun da yapıldı. Milli ve daha önce profesyonel olarak basketbol oynamış olan Galatasaray ve Bursa veteran basket takımları ile Gemlik veteran basket takımları salonda üçlü turnuva yaparken Sunni çim sahada Altın ayak ,Gelişim Akademi ve Gemlikspor akademi çocuklarımız penaltı yarışması ve çeşitli spor aktiviteleri ile sahada kendilerini izleyen Galatasaray,Bursaspor ve Gemlik veteran futbolcularla keyifli anlar yaşattılar.Penaltı yarışması sonrası ve Gemlik veteranları karşı karşıya geldi.Spor salonundaki karşılaşmaların ve sunni çim sahada keyifli geçen müsabakaların kazananı Cumhuriyet oldu. İstanbul ve Bursadan gelerek misafirimiz olan Galatasaray Profesyonel Sporcular Derneği başkanı Levent Nazifoğlu ,Bursaspor Profesyonel Sporcular Derneği Başkanı Ahmet Suphi ile her iki takımın yönetim ve üyelerine çok teşekkür ederiz.
Bu anlamlı günü renklendiren ve anlam kazandıran çocuklarımıza ve tabi akademi kurucu ve başkanları Altın Ayak Alpaslan Ilgın,Gelişim Akademi Emrah Yıldırım, Gemlikspor akademi başkanı Erdal Akkaya ve sahada görev alan hocalarına çok teşekkür ederiz.
Gesyad yönetimi sunni çim sahada ve salonda yapılan şenliklerin kazananın Cumhuriyet olduğunu söylerken . Böyle bir günü kutlamalar programına alan Başta Gemlik Kaymakamı Hasan Göç olmak üzere Gemlik Belediyesi başkanı M.Uğur SertAslan,İlçe Millieğitim Müdürü Mehmet Duran ,İlçe Spor Müdürü Berkant Atasoy,MHP İlçe başkanı M.Emin Özcanbaz ,Gemlik Spor Basketbol Hocası İbrahim Tokgöz ,Gemlik Basket Başkanı Berkay Bulut ve sosyal etkinliklerde desteğini esirgemeyen Borusan Holding ve temsilcisi Serdar Özkale’li ye çok teşekkür ederiz dediler.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir