İYİ Kİ CUMHURİYET
İYİ Kİ CUMHURİYET

             KİTAPLARLA     YAŞAMAK

                                 KİTAPLARLA     YAŞAMAK

Merhabalar…

Bu hafta ki yazımda anlam ve önemi bakımından kitaplara yer vermek istedim. Bildiğiniz gibi bu hafta Gemlik kitap fuarı haftası. Gemlik Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Uğur Sertarslan a bu güzel organizasyonu düzenlediği için sonsuz teşekkürler.

Birçoğumuz sevsede sevmesede okul çağlarında olsa bile kitap okumuştur. Kitaplar,bakış açısına göre hayatımızda rol oynar. Bazılarımız kitapları sadece okul çağında okul hayatını sürdürebilmek adına gereç olarak kullanmış; bazılarımız ise kişiliğini geliştirmek,entellektûel konularda bilgi edinmek için kitap okumayı seçmişlerdir.

Ama öyle bir kesim var ki ! ruhunu doyurmak,orada ki karakterlere bürünerek,o hikayeyi bizzat yaşıyormuşçasına tıpkı güzel bir film izler gibi kitapları adeta izlemişlerdir. Ben buna kendi tabirimle ” kitapların içine girmek diyorum.” Bende iyi bir okuyucuyumdur kitabın içine girdimmi adeta bambaşka bir evrende okuduğum hikayeyi birebir yaşıyorum. Halk dilinde bunlara kitap kurdu denir. Öyle ki kitaplara zarar gelecek diye ödleri kopar,asla takas yapmazlar,kitaplarını kıskanırlar . Nerede fuar var? Hangi kitap yeni çıkmış? Hangisi dizi,film olmuş hepsini bilirler. Okuyana da okumayana da saygım sonsuz fakat okumanın iyi olduğunu savunurum.

Kitap okuyan insan heryerde gördüğü tabela,levha,plaka, gazete,dergi ne varsa okur algıları açık olur. Ben uyku sorunu olan bazı arkadaşlarıma yatarken kitap okumalarını tavsiye ettim işe yaradı. Bilgilerin kalıcı olmasına yaradığı gibi hafızayı da güçlendiriyor. Hatta komik gelecek belki ama anlatmadan edemeyeceğim! Bazı gençler tanıdım okumadıkları halde kitapla geziyor,kitap alıyor, otobüste kafede hep kitap ellerinde. Sebebini de şu şekilde açıklıyorlar: Entellektûel görünmek, kızların dikkatini çekmek içinmiş.

Günümüzde kitap okumak biraz azaldı fakat ,internet üzerinden kitap okuyanların sayısı hiçte az değil. Artık kitaplar gittiğimiz her yerde elimizin altında olabiliyor. Yeni nesil daha çok sanal kitap tercih etsede biz önce ki kuşaklar normal kitabın kokusunu sevdiğimiz için bizi pek sarmaz onlar. Tatilde,evde,yolda olmazsa olmazımızdır,bir odamız mutlaka kütüphanedir girince tüm stresimiz gider. Kendi dünyamızdan çıkıp başka hayatlara yolculuklar yapmaya, hayatlara dokunmaya meyyilliyiz. Zamanla okumak yetmez yazmaya da başlarız. Her iyi bir okuyucu aynı zamanda iyide bir yazar olabilir bu benim görüşüm.

Bu kadar kitaplardan konuştuktan sonra hepinizi 21-30 ekim arasında birçok okur ve yazarın buluşacağı Gemlik kitap limanına bekliyorum. Kitaplarla kalın…

 

(Son Güncelleme: 24 Ekim 2022)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir