Arı Sütü
Arı Sütü

Arı Sütü

Arı Sütü

Arı sütü, arılar tarafından üretilen, kraliçe arı ve potansiyel ardıllarının larvalarına verilen bir maddedir. Bunun karşılığında larva bal denilen bir madde üretir. Arı sütü, dadı arıların başlarında bulunan faringeal bezlerinden salgılanır. Yüksek konsantrasyonda vitamin ve amino asit içermesi nedeniyle uzun yıllardır besin takviyesi olarak kullanılmaktadır.

Arı sütü proteinler, karbonhidratlar, lipidler mineraller ve A, B kompleksi C ve E vitaminleri dahil olmak üzere birçok besin içerir. Bu besinler arı sütünü etkili bir doğal ilaç haline getirir. Arı sütü, larvaları ve ana arıları beslemek için kullanılan bir bal arısı salgısıdır. Arı Sütü vitaminler, mineraller, esansiyel yağ asitleri ve amino asitler açısından zengin bir süper besindir.

Arı sütü işçi arılar tarafından sadece kraliçe arı için üretilir. İşçi arılar çiçeklerden topladıkları polenlerden günde yarım kilo arı sütü üretiyor. Kovandan yeni bir kraliçe seçilme zamanı geldiğinde işçiler, kraliçe larvayı olgunluğa ulaşana kadar arı sütü ile besleyeceklerdir. Bu aşamada arı sütünün son derece yararlı bir besin olduğunu rahatlıkla ifade etmek mümkün olmaktadır. https://www.arifoglu.com/ari-sutu sayfasında bu ürünü temin edebilirsiniz.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir