Yola Tecavüzlü Binalar, Gemlik’in gayreti ile çözüldü

Yola Tecavüzlü Binalar, Gemlik’in gayreti ile çözüldü

Yapı kullanma almasına rağmen, yol genişletilme çalışmasından dolayı yola tecavüzlü görünen ve İmar Barışı kapsamında tutulan binaların sorunu, Gemlik özelinde yapılan girişimlerle çözüldü. Çözüm, Türkiye genelinde de uygulanacak.

Gemlikli inşaat mühendisi Hasan Hamaloğlu ve  Harita Mühendisi Serkan Atakan’ın Gemlik özelinde üzerinde durduğu konu, Gemlik’te bu nedenlerden dolayı İmar Barışından faydalanamayan vatandaşların sorunlarını çözmek adına, Ankara da temaslarda bulundular.

Zafer Işık Devreye Girdi

Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ile yapılan görüşme sonrasında, konu Çevre ve Şehircilik Bakanlığına intikal etti. Zafer Işık’ın da girişimleri sonrasında, Türkiye genelini de doğrudan ilgilendiren konu çözüme ulaştı.

Konu ile alakalı açıklama yapan İnşaat Mühendisi Hasan Hamaloğlu; ”’Serkan Bey ile sorunları ve olası çözümleri içeren dosya hazırladık.  Yola tecavüzlü görülen binalar için yaptığımız çalışmada, Yapı Kullanma alıp, sonrasında yolları genişleyen binaları öncelikli tuttuk. Çünkü Yapı Kullanması olan binalarda bile yollar genişletildiği için yola tecavüzlü hale gelmişti. Ciddi bir mağduriyet oluşmuştu. Önceden yapı kullanma almış, sonrasında yol genişletilince, burası terk edilmesi istiyordu. O Parça yola tecavüzlü sayıldığından, İmar Barışından faydalanamıyordu.

Sorunu milletvekilimize ilettik. Milletvekilimiz de, incelemelerinin ardından, Yola tecavüzlü binaların da mevcutta durduğunu milletvekilimize beyan ettik. Milletvekilimiz de takipçisi oldu. Onun üstün gayretleri sonucunda da, yola tecavüzlü binalar ile alakalı genelge yayınladı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu genelge sayesinde de, gün itibariyle ortadan kalktı” dedi.

(Son Güncelleme: 17 Ekim 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir