Gemlik'te üvey oğlunu işkence ile öldüren Suriyeli anne 375 gündür aranıyor
Gemlik'te üvey oğlunu işkence ile öldüren Suriyeli anne 375 gündür aranıyor

Gemlik’te üvey oğlunu işkence ile öldüren Suriyeli anne 375 gündür aranıyor

Gemlik’te üvey oğlunu işkence ile öldüren Suriyeli anne 375 gündür aranıyor

Gemlik’te ilçesinde 2 yıl önce ölü bulunan Suriyeli Muhammet Hüseyin’in (9) yakılıp, işkence ile öldürüldüğünün belirlenmesinin ardından daha önce tahliye edilen üvey anne Emine Hayyum (44) hakkında 2 Eylül 2021’de yakalama kararı çıkartıldı.
Bursa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ağırlaştırılmış müebbet hapis ile yargılanan Hayyum, 375 gündür aranıyor.
Olay, 11 Şubat 2020’de Eşref Dinçer Mahallesi’nde meydana geldi. Polis, komşuların bir evden bağrışma sesleri geldiğine dair ihbar aldı. İhbarla eve giden ekipler, ailesiyle birlikte yaşayan Suriyeli Muhammet Hüseyin’i ölü buldu. İlk incelemede çocuğun vücudunda kesik, darp ve yanık izlerine rastlandı. Babası, üvey annesi ve 3 kardeşiyle birlikte oturan ve işkence yapılarak öldürüldüğü değerlendirilen Muhammet Hüseyin’in cansız bedeni, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Morgu’na kaldırıldı. Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturmada küçük çocuğun cansız bedeninden alınan parçalar, İstanbul Adli Tıp İhtisas Dairesi’ne gönderildi. Muhammet’in ablası H.H.’nin de sırtında yanık olduğu tespit edildi. H.H. de Bursa Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
GEREKÇE UZUN TUTUKLULUK SÜRESİ
İşkence gördüğü belirlenen H.H.’nin polise verdiği ifadesinde, 9 yaşındaki kardeşinin ölümüne üvey anne Emine Hayyum’un neden olduğunu söyledi. İfadeler sonrası adliyeye sevk edilen Hayyum, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Daha sonra Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Yenişehir Kadın Cezaevi’nde tutuklu bulunan Emine Hayyum, uzun tutukluluk süresi ve adli tıp kurumundan istenen dosyanın gelmemesi gerekçe gösterilerek, 13 Ocak 2021’de tahliye edildi. Emine Hayyum hakkında ‘canavarca hisle ve işkence yaparak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi ile oluşturulan dosya ise Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.
HAKKINDA YAKALAMA ÇIKARILDI
Bursa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılama sırasında İstanbul Adli Tıp İhtisas Dairesi’nden beklenen rapor geldi. Raporda, Muhammet Hüseyin’in ‘yakılarak ve işkence yapılarak, öldürüldüğü anlaşılmıştır’ denildi. Rapor sonrası mahkeme, 2 Eylül 2021’de Emine Hayyum hakkında tutuklama kararı çıkardı. Emine Hayyum’un Türkiye’de olduğu ve 375 gündür polis ekiplerince arandığı öğrenildi.
(Son Güncelleme: 11 Eylül 2022)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir