Gemlik Zeytini Festivali 2. Gününde coşkuyla devam etti
Gemlik Zeytini Festivali 2. Gününde coşkuyla devam etti

Gemlik Zeytini Festivali 2. Gününde coşkuyla devam etti

Gemlik Zeytini Festivali 2. Gününde coşkuyla devam etti – Şef Danillo lezzet tarifleriyle Volkan Konak ise sesiyle büyüledi

Dünyada marka haline gelen Gemlik Zeytini’nin lezzetine bir kez daha dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Gemlik Zeytini Festivali 9 Eylül’de büyük bir kortej ve barış meşalesi yakılarak start vermişti. Festival ikinci gününde de coşkuyla devam ediyor.
Festivale katılan binlerce kişi önce şef Danillo Zanna ile buluştu geceyi ise Volkan Konak’ın eserleri ile noktaladı.
“Şef Danillo Zanna Gemlik Zeytini Festivali’nde”
Sadece oyunlar ve söyleşiler değil yarışmalar da festivalde büyük ilgi gördü. Sahneyi Usta Şef Danillo Zanna aldı. Zanna, zeytinyağlı yemeklerle ilgili lezzetli bir atölye gerçekleştirdi. Şef Danillo’nun atölyesinin ardından Gemlikliler arasında Ödüllü Zeytinli Tatlar yarışması başladı. Jüride Zanna’ya Gamze Sertaslan, Ali Muslu, Emre İdrisoğlu, Göksal Noca eşlik etti. 20’den fazla kişinin katıldığı yarışmayı Filiz Genel kazanırken, ikinciliği Fatma Kurşun, üçüncülüğü ise Dilara Oğuz aldı.
Festivalde dostluk maçları da yapıldı. Kıyasıya yarışan takımlar arasında kupayı Gemlik Galatasaray Tarafları Derneği kaldırdı. İkincilik ise Güzel Nakliyat Futbol Takımı’na gitti. Dostluk maçının simgesi olan Dostluk Kupası ise Çoruh Kırtasiye Takımı’na verildi.
“Gemlik sahilinde Karadeniz rüzgarı esti”
Yarışmalarla başlayan coşku Volkan Konak’ın sahneye çıkması ile zirveye ulaştı. Binlerce kişi Konak’ı dinlemek için saatler öncesinden İskele Meydanı’na akın etti. 7’den 70’e her yaştan yurttaş nefesini tutarak Konak’ın sahneye çıkmasını bekledi. Uzun bir zamanın ardından Gemlik’te sahne alan Kuzey’in Oğlu Volkan Konak, sanatın bütünleştirici gücüne dikkat çekti, barışın simgesi zeytin dalının Gemlik’ten uzandığını söyledi. Konak seslendirdiği parçalarla Gemlik’te adeta Karadeniz havası estirdi.
Festivalde çocuklar da unutulmadı. Etkinliklerin 2. günü Zeytin Dalı Meydanı’nda çocuk tiyatrosu ile kapılarını açtı. Çocuklara zeytinin anavatanı Gemlik’te zeytinin hikâyesi anlatıldı. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği oyunda zeytinin önemine bir de çocukların bakış açısıyla dikkat çekildi.
Zeytin hikâyesi sadece çocuklara değil büyüklere de anlatıldı. Çocuk tiyatrosu ardından birçok alanda kullanılan zeytinyağının sabuna dönüş hikâyesi sahnede yer aldı. Sahnede zeytinyağının nasıl sabuna dönüştüğü ve tarihçesi uygulamalı olarak tüm aşamaları ile katılımcılara gösterildi.
Festival, son günü olan 11 Eylül’de saat 14’de Didem Zeybek ile Zumba etkinliği ile kapılarını açacak. Zumbanın ardından Zeytin Yeme Yarışması, Zeytinli Saç Tasarımı Defilesi, Pelin Batu ve Nezih Başgelen’in “Efsaneler Dünyasından Günümüze Gemlik ve Zeytin” başlıklı söyleşisi, çocuk tiyatrosu, yarışmalar ve son olarak usta sanatçı Hakan Altun konseri ile devam edecek.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir