SEÇİM Mİ VAR!
SEÇİM Mİ VAR!

MESELA…

MESELA…

Mesela birkaç konu hakkında fikrimi özgürce söyleyebilsem!

Mesela ekonominin gidişi kötü, çünkü yıllardır şu şu şu hatalar yapıldığı için diyebilsem!

Mesela benim ülkem de, tıpkı diğer bazı ülkeler gibi kolay, çabuk, basit girişli ve vatandaşlık haklarını hemen verir konumunda olmayan bir ülke olsa diyebilsem!
Mesela keşke bu konuda kendini ağırdan satan bir ülke olsak diyebilsem!

Mesela yeni yapılan ve aslında ülke ekonomisine katkı sağlayacağını umduğumuz ve bu sebeple yapan ve yaptıranlara müteşekkir olduğumuz 1915 Çanakkale köprüsünün günlük araç geçiş taahhütünün neden 45.000 olduğunu sorsam, sorabilsem ve bununla ilgili fikirlerimi söyleyebilsem!

Mesela pandemi sebebiyle hınca hınç dolu olan hastanelerin olduğu bir dönemden geçerken neden test zorunluluğunun kaldırıldığı hakkında birkaç lakırdı edebilsem!

Mesela hatırı sayılır oranda kadın cinayetleri devam ediyorken,neden halen bunun önüne geçmek için elle tutulur gözle görülür, somut ve ciddi bir yaptırım olmadığını sorsam, sorabilsem!

Mesela eğitim sistemiyle ilgili bazı fikirlerimi ulu orta söylesem, söyleyebilsem!

Ve mesela bir sanatçı sırf amacını aşan bir espri yaptığını kabul ettiği halde bile neden tutuklanıyor diye sorsam, sorabilsem!

Ve keşke, hiç kimseyi veya hiçbir kurumu rencide etmeden, hakaret etmeden, yanlı yönlü düşünmeden, sırf akıl sahibi bir insan olarak, altında üstünde bir sebep aramayacaklarını bilerek fikirlerimi kendimce söylebilsem…

Mesela yaradılışımda bana verilen zeka çerçevesinde en azından bazı konularda benim de düşüncelerimin olduğunu ve olabileceğini ve bunun son derece insani hakkım olduğu kanısıyla konuşsam, konuşabilsem!

Söyleyebilsem,
Sorabilsem,
Konuşabilsem,
Diyebilsem…

….
!!!

Esen kalın.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir