Kibir Kendinden Habersizliktir.
Kibir Kendinden Habersizliktir.

Enerji Yokluğu Avrupa’yı Vuracak

Enerji Yokluğu Avrupa’yı Vuracak

 

1.Dünya Savaşı’nda , İngiliz devlet adamı Churcill “Bir damla petrol, bir damla kandan daha önemlidir.” demişti. Bu anlayış, günümüzde de artarak devam etmektedir.

Küresel sermayenin yeni  hedefi, enerjiyi ve buğdayı tekeli altına almaktır. Amaç, tüm enerji üretimini  ve dağılımını kontrol altına almaktır ve düşman taraf olarak gördüklerini, enerjiden mahrum bırakmaktadır çünkü enerji yoksa üretim de yoktur. Enerji yoksa işsizlik vardır.

Ukrayna Savaşı’na katılmasının ise iki sebebi vardır: Birincisi, el altından destek vermesine rağmen  Rusya’nın uluslararası alanda itibar kaybetmesine vesile olmuştur. İkincisi ise Karadeniz’de, Ege Denizi’nde ve Doğu Akdeniz’deki muhtemel enerji kaynaklarına, yakın olmayı amaçlamaktadır. Bu vesile ise, Yunanistan’da dokuz üs kurmuştur ve bu projesindeki ilk adımı atmıştır. Ayrıca önemli bir tahıl ambarı olan Ukrayna’da da Yunanistan’da da aradığı liderleri bulmuştur.

Küresel sermaye, itaat etmeyi kabul eden liderlerle çalışmayı amaçlar itaat etmek istemeyenler ise enerji ve buğday mağduriyeti ile cezalandıracaktır.

Rusya’nın enerji konusunda Avrupa’yı zorlaması, Cezayir ve özellikle Azerbaycan’ı ön plana çıkarmıştır.

Bu yılın kış aylarında ve önümüzdeki yılın ilk altı ayında kibirli ve ayırımcı bazı Avrupa ülkelerinde bir çöküş yaşandığını göreceğiz.

Enerji yokluğu üretimi düşürecek ve işsizliği arttıracaktır. Enerjisiz ve savunmasız. Avrupa Birliği zor bir yıl geçirecektir.

Günün Sözü

“Adaletin bulunmadığı yerde herkes suçludur.”

Puverger

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir