Amazonda Satış Yapmak
Amazonda Satış Yapmak

Amazonda Satış Yapmak

Amazonda Satış Yapmak

Artık online satış platformları öne çıkarken, bu platformlarda satış yapan kişilerin sayısı da gün geçtikçe artıyor. Amazon da bunlardan biridir. Özellikle ülkemizde de prime abonelik sisteminin de kullanılması ile Amazon satış yapmak için daha da popüler bir hale geldi. Peki, Amazon’u bu kadar farklı kılan nedir? Kullanıcılar için Amazonda satış yapmak ne ifade ediyor?

Aslında dolaylı yoldan ülkemizde önceden de hizmet veren bu platform kısa bir süre öncemizde de doğrudan hizmet vermeye geçti. Buna çok sevinen Amazon kullanıcıları için ilk sebep, uygun fiyat seçenekleriydi. Ama hızlı ve sorunsuz teslimatlar, memnun müşteriler de Amazon için bir ayrı bir avantajdı. Bugün eğer bir satıcı iseniz kolaylıkla Amazon satış platformundan satış yapabilir ve ticari faaliyete başlayabilirsiniz.

Amazonda Satış Yapma Avantajları

  • Bir satıcı olarak Amazon’da satış yapabilmek için belli süreçleri tamamlamanız gerekmektedir.
  • 1994 yılından beri dijital bir platform olan Amazon, satış yapmak isteyen müşterilerine hali hazırda bir alıcı kitlesi de sunmaktadır. En büyük avantajlardan biri de budur.
  • Uzun yıllar hizmet sunan Amazon’un güvenirliliği de tartışılmıyor. Oldukça güvenli bir platform olması da bir avantajdır.
  • Bununla birlikte, profesyonellik ve kolay planlanabilen lojistik süreçleri de ön plana çıkıyor.

Amazonda Nasıl Satış Yapılır?

Eğer artık Türkiye’de bir satıcı iseniz, kolaylıkla bir Amazon üyeliği ile satış yapabilirsiniz. Bunun için belli süreçlerden de geçmeniz gerekir. İlk etapta Amazon’da bir mağaza sahibi olmanız gerekiyor. Aşama aşama incelenmek gerekirse, mağaza açarken;

  • Amazon hesabınızla ilgili her türlü işlemi yapabileceğiniz bir ara yüz olan Cellercentral’de bir satıcı hesabı oluşturunuz.
  • Bu hesabı açarken Ad-Soyadı, E-posta ve şifre bilgilerinizi doğru bir biçimde giriniz. Hesap doğrulama işlemlerinden sonra, mağazanızın şirket ve kişi bilgilerini de gireceksiniz.
  • Arkasından gelen telefon numarası doğrulama, mağaza açma üyelik ücretini ödeme gibi adımları da geçiniz.
  • En son olarak da satış yapmak istediğiniz mağazanız için bir ad belirlediğiniz de artık satışa hazırsınız.

Bu şekilde oluşturulan başvuru ile istenen tüm evrakları sisteminize yükleyin ve Amazon’da satış yapmak için harekete geçin.

Amazon’da Nasıl Satış Yapılarak Para Kazanılır?

Artık mağazanızı açtığınıza göre satış yaparak para kazanabilirsiniz. İlk etapta burada özel markalı ürünlerinizi satışa çıkarabilirsiniz. Burada ürünlerinizin üretimi ve marka basılarak satışı söz konusudur ama bu yöntemi tercih etmezseniz, toplu bir biçimde de satışlar yapabilirsiniz. Toplu satış yöntemi oldukça revaçtadır.

Amazon’daki komisyon oranları ile her zaman diğer online satış platformlarına göre çok daha fazla kazanabilirsiniz. Amazon çok kısa sürede çok büyük bir müşteri kitlesine ulaştığı için satış yapma adına en karlı satış platformlarından biridir.

Aynı zamanda Amazon Prime üyesi olarak avantajlı birçok özellikten de faydalanabilirsiniz. Birçok satıcıya bu yöntem öneriliyor çünkü Amazon’un sizden istemiş olduğu tek şey en doğru ürünü bularak, seçerek satışa çıkarmanızdır. Amazon da sizin yerinize depolar, paketler ve müşterilerinize gönderir. Tabi bunun için belli bir ücret de almış olur. Yine de Amazon Prime satıcılarının satış oranlarına baktığımız da bu durum çok daha karlı görünüyor.

Amazon’da eklemiş olduğunuz ürünler için detaydan da kaçınmayın. Müşterilerinize her türlü görseli sunduğunuz ve bilgiyi verdiğiniz bir tarzla, çok daha fazla satış yapabilirsiniz.

Görüldüğü üzere, internet üzerinden planlanan girişimcilik faaliyetlerinden en önemlisi de Amazon olarak karşımıza çıkıyor, siz de belli aşamalardan geçerek Amazon’da satış yaparak para kazanma işine sıcak bakabilirsiniz.

Daha detaylı bilgi için https://www.trendpara.net/amazonda-satis-yapmak/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir