SEÇİM Mİ VAR!
SEÇİM Mİ VAR!

BİTTİ Mİ?

BİTTİ Mİ?

“Maskesiz girilmez”
“Mesafe kurallarına uyalım”
“Kovid 19′ la mücadelede hijyen kuralları…”

Pandemiden bunlar gibi uyarı yazıları kaldı geriye.

Neredeyse her yerde hükmünü süren, kimi deforme olmuş -sağı solu yırtılmış uyarı dolu- duyuru kağıtları, kimi yeni yeni süzülmekte olan tatlı yaz güneşinin kurbanı olarak sararmış hatta neredeyse silinmiş, varla yok arası olan okunamaz durumdaki uyarı metinleri, kimilerinin üzerleri ise -belli ki meraklıları tarafından- çizilmiş resimler ve karalamalarla dolu olan pandemi afişleri…

Bunlara bakınca hayal gibi geçip giden 2,5 yıllık macera, film şeridi gibi geçiyor gözümün önünden. Hangi ara başladı? Hangi ara bitti? Ya da gerçekten bitti mi?

Nasıl oldu da bıçakla keser gibi “ZINK” diye bir anda kesiliverdi! Ardı arkası demeden, hiç yaşanmamış gibi hangi ara normal yaşamlarımıza dönüverdik?

Dünya genelinde önde gelen isimler “Bitti” dediği zaman, bunun daha birkaç hafta öncesine kadar yapılan uyarılar, vefat açıklamaları, aşı ile ilgili havada uçuşan onca sözler, tembihler, tavsiyeler ve çekişmeler varken, kaçımız sorguladık?

Kaçımız sordu: “E hani henüz uyarı yapmıştınız aşı olun, seyahat engellerine devam, toplu alanlarda aman dikkat!, maskesiz çıkmayın…” gibi lakırdıların edildiği esnada, “Bıçak gibi mi kesiliverdi bu meret?” diye.

Kaçımız bu süratli dönüşümü sorguladı? Kaldı ki bu uyarılar ile “Oh pandemi bitti” açıklamaları arasında bir iki hafta gibi kısa bir süre varken, nasıl oluyor da pat diye bitiveriyor?

Anlayabilene aşkolsun!

Pandeminin başlangıcındaki enteresanlık bitişinde de aynı şekilde seyredince insan düşünmeden edemiyor doğrusu!

Kimler, neden,hangi düşünceler ile var etti pandemi illetini bilemem ama, sanırım oyun kurucular kendileri için gerekli olana sahip olduklarında BİR ANDA! bitmesine karar verdiler.

Bizlere de pandemiden geriye; duvarlarda, duraklarda, dükkan, mağaza, kafe ve restoran vs. girişlerinde pandemi ile mücadele ilanlarının silik yazıları ile göz göze gelmek düştü…

Tabii bir de hareketsiz yaşamlarımızın sevimsiz ikramı olarak kilolar ve kas, kemik, eklem ağrıları…

Pandeminin ortaya çıkış sebebini, kimlerin, ne şekilde, hangi menfaatleri sağladığını ve bıçak gibi bitmesinin nedenlerini umursamaksızın pandemisiz yaşamın keyfini sürmeniz dileğimle,

Esen kalın.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir