Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 175 Yaşında…
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 175 Yaşında…

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 175 Yaşında…

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 175 Yaşında…

Tapu ve Kadastro Müdürlüğünün 175.kuruluş yıldönümü ilçemizde de bir dizi etkinlikle kutlandı.
Gemlik Tapu müdürü Adnan Özhaliloğlu ve yöneticiler ilçe kaymakamı Hasan Göç’ü ziyaret ettiler
Ziyaret sonrası bir açıklamada bulunan Özhaliloğlu, “İki asra yakın bir zamandan bu yana mülkiyetin teminatı olan Genel Müdürlüğümüz, 23 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, 973 Tapu Müdürlüğü ve 81 Kadastro Müdürlüğü ile ülkemizin tüm il ve ilçelerinde yılda 15 milyon civarında işlem hacmi ile 25-30 milyon kişinin doğrudan yada dolaylı olarak işlem yaptığı (Devletin vatandaşa bakan yüzü olarak tanımlayabileceğimiz 175. Kuruluş yıl dönümünü kutlayan) köklü bir kurumdur.
Taşınmazlara ilişkin mülkiyet bilgilerini devlet güvencesi altında muhafaza etme, güncelleme, taşınmazlara yönelik politikalar belirleme ve yönetme konularında lider Kurum olma vizyonumuzla tam 175 yıldır siz vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Gemlik Tapu Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın iş ve işlemlerini (Satış-ipotek gibi) günü birlik sonuçlandırmaktayız.
Bilgi teknolojilerini en iyi kullanan kurum ödülüne sahip Genel Müdürlüğümüz, Webtapu, Tapu Takas, E-Haciz, E-terkin, Parsel Sorgulama, E-Randevu, Türkiye Tapu, 3 Boyutlu Kadastro, MEGSİS, Yetki Alanı Dışı Tapu İşlemi gibi projelerle vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet sunmak için altyapısını geliştirmeye devam etmektedir.
Son olarak İlham Veren Kamu Yönetimi Proje Ödülüne, Webtapu Sistemi Projesi ile layık görülen Genel Müdürlüğümüz, teknolojik gelişmelerde en önlerde yer alan Devlet Kurumlarından biridir.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü olarak tüm imkanlarımızla, hem çalışanlarımızın isteklerini hem de vatandaşımızın işlemlerini en kısa sürede tamamlamaları için yoğun çaba harcamaktayız.
Bu işlemler neticesinde “Türkiye’de 2021 yılında yapılan işlemler ile Devletimize 24 milyar 319 milyon lira harç geliri aktarılmıştır.Gemlik Tapu Müdürlüğü olarak 2021 yılında 39.460.862,00 TL harç geliri elde edilmiştir.
önemli projelerimizden bazılarını sıralarsak;
Tapu Başvuru Sorgulama ile Tapu Müdürlüğüne gitmeden, yapılan başvuruya bağlı işleminizin aşamalarının durumu internet üzerinden görülebilmekte,
Ayrıca yapılan işlemlerle ilgili 120 Gün içerisinde Web tapu sisteminden ücretsiz olarak Tapu Senetleri alınabilmektedir.
Güvenilir Hesap; Alım satım işlemlerinde Takasbank ve diğer bankalar aracılığı ile para transferi güvenli bir şekilde yapılabilmekte,
Bugün, kuruluşunun 175. Yıl dönümünü kutlayan Tapu ve Kadastro Teşkilatımızın gelişimine ve büyümesine katkı sunan tüm çalışanlarımıza ve halkımıza şükranlarımızı sunarız” dedi.
(Son Güncelleme: 24 Mayıs 2022)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

  GTSO Başkanı Hamaoğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu Gemlik Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir