SEÇİM Mİ VAR!
SEÇİM Mİ VAR!

UZAKTAN SEYREDENLERE SELAM OLSUN!

UZAKTAN SEYREDENLERE SELAM OLSUN!

Yarım asırlık ömrümde çok insan tanıdım.

Kimi gözümün içine baka baka yalan söyledi,
Kimi kendini kurnaz sanarak uyanıklık yaptığını düşündü.
Kimisi kendini zeki zannederek beni ayakta uyuttuğu yanılgısına düştü,
Kiminin içi başka dışı başka oldu!
Kimi ise şeytani örtüsüne büründüğü rol ile iyilik meleği imişçesine davrandı,
Kimi masum ve şirin görüntüsünün altındaki yılanlığının ardına saklandı!

Hayatımdan gelip geçen ve hatta bazılarının halen var olarak, beni sadece uzaktan izlemelerine izin verdiğim insanların hepsinin de tek bir ortak noktası var; ruhları ve niyetleri temizlenemeyecek kadar kötü, çirkin ve kirliler…

Sahte, yapmacık, sinsi ve içten pazarlıklılar…

Perdenin önünde oldukları insanla, perdenin ardındaki insanın başkalığı bu tip insanlara karşı daima gardımı alarak yaşamama sebep oldu.

Kime, neyi, ne kadar yutturduklarını gördükçe bu tarz insanlara karşı olan nefretim daha da arttı.

Nefreti yüreğime yakıştırmazken, insan silüetinde dolaşan ve belden aşağı vurma metoduyla kalleşçe yaşayan bu insanlara karşı olan nefretime gem vuramamak da benim zayıflığım olmalı!

Lakin, bu minvaldeki karakterlerin MIR MIR, -sözüm ona- sakin, şirin ve akıllı uslu görüntüleri altındaki niyetlerini sezince nefret duymamak ve onlardan uzak durmamak pek mümkün olmuyor!

Uzak demişken, bu tip insanların bazılarıyla bir sebeple bağlantınızı asla koparamayacak durumdaysanız, onlara karşı alınacak en doğru önlem onları yaşam alanınızdan, sizden, çevrenizden uzak tutmaktır. Yani aranıza mesafe koymaktır!

“Mesafeli olmanın en iyi yani budur; kararlarını sorgulayamazlar, düşüncelerini yargılayamazlar ve sen izin vermedikçe hayatına dahil olamazlar” alıntısındaki gibi, sizi hak etmeyen insanların hayatınızda var olmalarına izin vermeyin. Bırakın, sizi durdukları, layık oldukları mevkiiden izlesinler…

William James’ in de bunu teyit edercesine söylediği gibi, “Bir insana verilecek en korkunç ceza, onun varlığını kabul etmemektedir”. Zira bazılarıyla kaliteli iletişim kurabilmenin tek yolu, onlarla araya mesafe koymaktan geçer. Bu sözün altına imza atan Azra Kohen’ e katılmamak mümkün değil.

-Miş, – Mış gibi yaparak yaşayan ama asla duygu ve düşüncelerinde dürüst olmadığından emin olduğunuz insanlara karşı alınacak en güzel tedbir budur. Ruhları ve karakterleri örümcek bağlamış bu insanların sizi uzaktan seyretmelerine müsaade edin. Edin ki, kirli niyetleri, kurum bağlamış sahte sözcükleri ve ikiyüzlü tavırlarına bu vesileyle belki bir parça olumlu katkı sağlamış olur ve aynı zamanda onlara karşı kendinizi korumuş olursunuz.

Hayatınızın sizi gerçekten seven ve size değer veren insanlarla çevrilmesi dileğimle,

Esen kalın.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir