GIF'ler Nasıl Kaynaklanır ve Pazarlamada Nasıl Kullanılır
GIF'ler Nasıl Kaynaklanır ve Pazarlamada Nasıl Kullanılır

GIF’ler Nasıl Kaynaklanır ve Pazarlamada Nasıl Kullanılır


GIF’ler Nasıl Kaynaklanır ve Pazarlamada Nasıl Kullanılır

Pazarlamanızda GIF kullanmanın faydaları

  1. Görüntülerden daha ilgi çekicidirler:GIF’ler, eşlik ettikleri içeriğe hareket ve enerji katarak sosyal yayınlarda, e-postalarda, reklamlarda ve daha fazlasında rakiplerinize karşı öne çıkmanızı kolaylaştırıp fikirlerin sürekli restore edildiği piyasalarda sizin sürekli taze kalmanızı sağlar.
  2. Müşterileriniz onları seviyor:Ağırlıklı olarak GIF’lere dayanan ve diğer kanallardaki kullanımlarının popülaritesini artıran bir mikroblog sitesi olan Tumblr’ın zirvesinde, kullanıcılar platformda her gün 23 milyon GIF yayınlıyordu bu alışkanlık haline geldi..

  1. Eylem gösterirler ve öğrenmeyi geliştirirler:Size GIF’lerin bilim tarafından desteklendiğini söylesek bize inanır mıydınız. Görsel öğrenmenin önemini vurguluyor ve beynin görüntüleri kelimelerden çok daha hızlı işlemek için inşa edildiğini söylüyor. Bu, müşterilerinizi eğitmeye çalışıyorsanız, GIF’lerin uzun makaleler veya talimatlardan çok daha iyi bir araç olduğu anlamına gelir.
  2. Mobil uyumludurlar:Web sitenize çok fazla video yüklemek, yükleme sürelerinin yavaşlamasına ve ideal olmayan kullanıcı deneyimlerine neden olabilir. GIF’ler bu sorunu çözer; dosya boyutları önemli ölçüde videolardan ve hatta bazen resimlerden daha küçüktür – mobil görüntüleme deneyimini bant genişliği sorunları olan kişiler için çok daha erişilebilir hale getirir.
  3. Eğlencelidirler:Elbette, bazen pazarlama kararları alırız çünkü bu, dönüşüm oranlarını veya tıklamaları veya trafiği artıracaktır. Rakamlar ve istatistikler önemlidir. Ancak kullanıcı deneyimi de öyle. Müşterilerinizin markanızla ve içeriğinizle etkileşimden keyif almalarını ve sizinle olan etkileşimlerine biraz eğlence katarak olumlu bir marka ilişkisi yaratmasını istiyorsunuz.

 

Gelelim burada bulunma nedeninize. GIF pazarlamanızı nasıl güçlendireceğiniz, nasıl kendi GIF’lerinizi yapacağınız ve çeşitli dijital kanallarda bu eğlenceli medyadan nasıl yararlanacağınız aşağıda açıklanmıştır.

 

GIF oluşturmanın 3 yolu

 

  1. Bir GIF oluşturucu uygulaması kullanın

Telefonunuzda ücretsiz olarak kendi GIF’lerinizi oluşturmak için kullanabileceğiniz düzinelerce harika GIF oluşturucu uygulaması var. Bu araçlar, baştan sona bir GIF oluşturmak için resim yüklemenize olanak tanır. Kendi fotoğraflarınızı kullanmanın yanı sıra metin bindirmeleri, filtreler, arka planlar, resimler, emojiler ve diğer özelleştirmeler gibi eğlenceli ekstralar da ekleyebilirsiniz. Hangi platformu seçerseniz seçin, süreç basittir: bir hesap oluşturun, resimlerinizi yükleyin, GIF’inizin hızı ve uzunluğu gibi farklı ayarları yapın, ekstralarınızı ekleyin ve bir.GIF dosyası olarak dışa aktarın. O zaman bu coşkuyla tüm dünyaya GİF lerinizi savurun. Favori araçlarımızın bir listesi için iPhone ve Android’de En İyi 12 GIF Oluşturucu Uygulaması başlıklı yazımıza göz atın.

  1. Bir videodan oluşturun

Merak ediyor olabilirsiniz, eğer bir videom varsa, neden onu bir GIF’e dönüştürmek isteyeyim? Birçok sebep var. İlk olarak, GIF’lerin çevrimiçi yüklenmesi çok daha hızlıdır; videolar, daha az görüntüleme veya etkileşimle sonuçlanan uzun yükleme süreleriyle gelebilir. İkincisi, GIF’ler mevcut video içeriğinizi yeniden kullanmanın harika bir yoludur. 2 dakikalık bir videonuz varsa, bu tek videodan düzinelerce GIF’i dışa aktarabilir ve bunları sosyal medya kanallarında, pazarlama e-postalarında ve diğer dijital satış noktalarında (daha fazlası için) kullanabilirsiniz. Ve son olarak, bazen sadece bir videoya ihtiyacınız olmaz. Belki sadece dijital içeriğinize bir hareket parçası eklemek istiyorsunuz, ancak çok uzun bir şeye ihtiyacınız yok; GIF’ler cevaptır. Neyse ki, çevrimiçi olarak çok sayıda harika videodan GIF’e dönüştürücü var. Bazıları ücretsiz ve basit, diğerleri ödeme gerektirir, ancak eğlenceli ekstra özellikler ve işlevlerle birlikte gelir. Bulmanız ve incelemeniz için gerekli tüm işlemleri yaptık.

  1. Bir GIF web sitesinden kaynak alın

Kendi GIF’inizi yapma sürecinden geçmek istemiyor musunuz? Hiç sorun değil internet her şeyi kapsıyor. İçeriğinize biraz renk katmak için yararlanabileceğiniz, çevrimiçi olarak önceden doldurulmuş düzinelerce GIF kitaplığı vardır.Bu araçların arama özelliklerini hayallerinizdeki hareketli ifadeyi bulmak için kullandığınızda, GIF bağlantısını kopyalayabilir veya dosyayı indirebilir ve kendi içeriğinizde kullanabilirsiniz.

 

İş için GIF’ler nerede kullanılır?

Artık medya oluşturma araç kutunuzda çok sayıda araç olduğuna göre, GIF pazarlamasından bahsedelim. Bu eğlenceli dosyaları iş için kullanmanın değerini kanıtlayan çok sayıda istatistik var; Bir çalışma, her 75-100 kelimede bir resim içeren makalelerin, az resimli makaleler olarak sosyal medyada iki kat daha fazla pay aldığını buldu. Dell tarafından yapılan bir başka araştırma, ağırlıklı olarak GIF’lere dayanan bir e-posta kampanyasının dönüşüm oranlarında %103’lük bir artışa yol açtığını buldu.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir