Muhtarlar, "Köyümüzü geri istiyoruz" dedi
Muhtarlar, "Köyümüzü geri istiyoruz" dedi

Muhtarlar, “Köyümüzü geri istiyoruz” dedi

Muhtarlar, “Köyümüzü geri istiyoruz” dedi

Gemlik’te bir araya gelen çok sayıda köy muhtarı köylerin mahalle statüsünden çıkartılıp tekrar köy olmasını istediler.
Bursa Gemlik Muhtarlar Derneği başkanı Enver Çelik ve dernek üyesi muhtarlar Ramazan dolayısıyla düzenledikleri iftar yemeğinde bir araya geldiler. MHP Belediye meclis üyesi Alpaslan Eker ve Buski eski şube müdürü Hasan Türe’nin de katıldığı iftar organizasyonu Rodop ızgara salonun yapıldı.
İftar yemeği sonrası Bursa Gemlik Muhtarlar Derneğinde bir araya gelen dernek üyesi muhtarlar, son dönemde özellikle imar ile alakalı konularda sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “köylerimizin mahalle statüsünden çıkartılıp tekrar köy statüsüne dönüştürülmesi gerekiyor” dediler.
Muhtarlar yerel ve genel yönetici ve siyasilere seslenerek, “köylerde köy muhtarının izni olmadan ev ve ahır işletmesi gibi yapılaşmalara izin verilmemelidir. Milli emlak kanalı ile kiraya çıkartılan arazilerin yalnızca ilgili köyde ve köy nüfusuna kayıtlı kişilere verilmesi için yasal düzenlemenin yapılması gerekmektedir. Bununla birlikte köyde üreticilik yapan çiftçimize devlet desteğinin genişletilmesine” gerekiyor dediler.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Halk Gününün ikincisini gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir