TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM
TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM

ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞİİRİM

ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞİİRİM

Tarihimizin en önemli zafer günlerinden birisi olan 18 Mart 1915. 107 nci Yılını kutlayarak şehitlerimizi anmak ve Dünyanın bazı yerlerin dede anılmaktadır. Türk tarihine adını altın harflerle yazılmış, Baş Komutan dünyada saygın lider Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Türk milletinin ta kendisidir. 18 Mart 1915 tarihinde şanlı mücadelesi, gururu, hüznü ve vefayı bir arada hissettiriyor. Kahraman Mehmetçiğin dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermeyerek “Çanakkale Geçilmez” denilerek tarihin en önemli kurtuluşu olan. Çanakkale Destanı’nın 107 nci Yılı kutlanan destanıdır.

*

Kahraman Türk ordusunun Çanakkale Cephesinde verdiği mücadele yalnızca, Türk tarihinin değil bütün dünya tarihinin akışını etkilemiştir. Çanakkale zaferinin galibiyeti dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş ve yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir. Türk milleti topraklarını korumak için şahlanan muhteşem destanını yazmıştır.

*

Türk Milleti, mukaddes vatanımızın korunması için canlarını veren şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacak, onların bıraktıkları kutsal mirasa, vatanımıza ve bayrağımıza onurla sahip çıkacaktır.18 Mart zaferlerin en büyüğü, günlerin en anlamından öte, inanç, azim, yiğitlikle pekişmiş destanın yazıldığı tarihi olan Çanakkale Zaferidir. “Zaferiniz kutlu olsun”

*

Türk milletinin Çanakkale’de elde ettiği zafer, bütün dünyaya verilmiş bir insanlık dersidir. Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Çanakkale şehitliğinin her siperinde ayrı bir destanı, başlatan askerlerimiz, düşmana karşı verdiği mukaddes mücadeleyi zaferle sonuçlandırmış, dünya tarihine  en önemli mesajını vererek “Çanakkale Geçilemez!” ilkesini bir daha silinmemek üzere yazdırmıştır. “Dur yolcu bilmeden gelip bastığın bu toprak bir devrin battığı yerdir”. Çanakkale zaferimiz kutlu olsun, Rabbim Türk milletine bir daha o günleri yaşatmasın ve Tüm şehitlerimizin ruhları şad mekanları cennet olsun, Gazilerimize sağlıklı yaşam nasip eylesin. “AMİN”

“ÇANAKKALE “

Çanakkale bu cihanda tek olansın,

Tarih şahit yazıldı senin destanın,

Ya istiklal! Ya ölüm yeminlerin,

Çanakkale hürriyete giden yolsun sen.

*

Seni bitirdik diyen zalim güçler,

Karşında düşmanın çok toplar tüfekler,

Senin donanman hakka imanlı erenler,

Çanakkale geçilmez denilen yersin sen.

*

Nice yiğitler yılmadı cenkler devinden,

Koştu senin bağrına çıktı evinden,

Sen onlara açtığı alevli yolundan,

Çanakkale sen bayraklaşan yersin sen.

*

Toprağına düşmüş nice yatan şehitler,

Yağmur yağınca sularında kanları kokar,

Meydanında parlayan kızıl o akşamlar,

Çanakkale sen bayraklaşan yersin sen.

*

Bir destan okunuyor senin mazine,

Okurken gözüm dolar geçen gününe,

Şehidim, vatansın, bayraksın böyle biline,

Çanakkale yedi düvelle cenk ettiğin yersin sen.

Y.T: 14.03.2018

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Başkan Bozbey, BURBAK sözünü tuttu

Başkan Bozbey, BURBAK sözünü tuttu

Başkan Bozbey, BURBAK sözünü tuttu   Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, seçim döneminde de …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir