TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM
TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM

OYLAR ALINDI HAVA VERİLDİ ve ŞİİRİM

OYLAR ALINDI HAVA VERİLDİ ve ŞİİRİM

Türkiye’mizde bazı siyasiler ABD tavsiyesi şeklinde dayatması olarak adlandırılan bazı sistemler. 2003 yılında hedeflenerek, 2017 yılında halka onaylatılmış ve 2018 yılında, bu arzuya ulaşılmış olması ve önceleri en çok sorulan sorulardır.

*

Bu sorulara bugünün, Cumhur Başkanı Erdoğan, ‘Hantal devlet yapısı, bürokratik oligarşi önümüzü kesiyor diye cevapları ve istediğimizi yapamıyoruz. Yeni Partili Başkanlık sistem ile önümüzdeki engelleri kaldıracağız, daha hızlı kararlar alacağız, çözüm üreten devlet, sorun çözen devlet olacağız diye iddialı cevaplar vererek yetki istiyordu. Sayın Cumhur Başkanı Erdoğan, parlamenter sistemi devlet ve millet için ayakkabı bağı olarak görüyor. Bu bağı acilen devreden çıkartmamız gerektiriyor diye sloganları ise çoktan hazırlanmış, “Türkiye evimiz, Erdoğan babamız, Ver yetkiyi, gör etkiyi” diye, meydanlarda ise Erdoğan, 24’ünde siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle, enflasyonla, bütçe açıkla şunlarla, bunlarla, nasıl uğraşıldığını görürsünüz ve o günden bugüne yaşıyoruz ve gördük, yaşadık, neler olduğunu biliyoruz ve milletimiz verdi yetki dördüncü yılına girildi, şimdi biz soruyoruz; Gördünüz mü etkiyi ?

*

Bu konuda vatandaş cevabını sözlere ve yaşatılanlara gelecekte kuvvetli verir. Bu günlerde yine yeni bir düzenden bahsederek şöyle açıklıyorlar. İnşallah enflasyonu en kısa sürede kontrol altına alarak raflardaki, tezgahlardaki, etiketlerdeki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz ve yeniden yeni Türkiye’mizde yola devam edeceğiz hedeflerimize ulaşacağız derler.

*

 

Yetki alındığı günden bu güne yanlış gidişatı bazı yandaş kalemşorlar da itiraf ederek ve birkaç yandaş köşe yazarlarından biri 8 Eylül tarihli yazısında, Ağustos ayı içinde anketleri incelenmesiyle çıkan sonuçlar mevcut iktidarın inişinin farkında olmaları; Birbirinden farklı sonuçlar çıkması endişelerini yükseltiyor. Fakat önemli ortak sorun ortaya çıkıyor, millet seçim değil, geçim derdinde diyerek, AKP’yi aklamak için şu cümleyi kuruyorlar. AK Parti’nin en büyük çözemediği sorun ekonomi o nedenle AK Parti’nin çözmesi gereken en önemli sorun hayat pahalılığı diye yazanlar, şunları unutturarak, hukukun, adaletin ve birçok benzeri sorunları kapatmaya çalışarak, yola devam edelim derler.

*

Ey Türk milleti görev istedi verdiniz, çoğumuz bahsedilen sistemin etkisini gördünüz mü ! Göremediyseniz daha acık yazayım ki överek söyledikleri şu örneğe bir bakın ve kişi başına milli gelir 12 bin Dolar iken 5 litrelik ayçiçeği yağı 24 TL iken, şimdi milli gelir 8 bin Dolara düştü, aynı ayçiçeği yağı 90 TL. Şimdi yapılanı anladınız mı? Partili Başkanlık sisteminde Dolar 4 kat, Euro 3,5 kat şahlandı. Yetkiyi aldıktan sonra yaptılar. Üç yılda devlet kurumların varlıkları boşaldı, merkez Bankası döviz rezervinde eksi noktaya getirdiler gördünüz mü yapılanları…

*

Bu milletin % 70 dar gelirli siyasi partilerin oy deposu ve bu kesime siyasette, ekonomide, sosyal hayatta, iç ve dış politikada, süslü laflarla iyi hatipler değil, planı, modeli, programı olan ve bu ülke insanının yaşam kalitesini yükselten vatan sevdalısı dürüst lider ve ekibi lazım. Tüm siyasi partiler ve başta iktidar şapkanızı önünüze koyun hizmet için gelin bol keseden atarak toplumun büyük çoğunluğu olan dar gelirlinin geleceğini heba etmeyin ve içte, dışta olan acil sorunları kimseyi ötelemeden, birlik içinde çaresini çözün. Milli irade her kesime yansıtarak, hak, hukuk içinde birliğini görelim. O’ zaman bu millet şahlanınca neler olacağını görelim ve havadan atılan boş lafalar karın doyurmuyor. Sağlıklı, Huzur dolu gelecek birlikte olsun.

YİNE SON BAHAR GELDİ

Evimin balkonundan

Bakarım dışarıya

Kesilmez rüzgârın sesi o uğultusu

Saatler sürerek, ağaçların yaprakları

Dökülür birer, birer.

Gökyüzü bulutlandı

Dalga dalga semasından

Yayılsa da

Rüzgarın hızı

Ayrıştırır birer birer.

Bu görünen

Tabiat anadan

Çünkü mevsim son bahardı.

  1. T: 07.09.2021

Mehmet KANTAR.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir