HUZUR SAATİM...
HUZUR SAATİM...

BİLANÇO!

BİLANÇO!

Yazı başlığıma bakıp da az buçuk ekonomiden anlayan biri olarak, elime hesap makinesi, kalem – kağıt alarak, inceden inceye matematiksel hesaplara daldığımı zannetmeyin.

Bilançoyu bu kez ağustos ayı üzerine yaptım. Hani şu şirazemizin kaydığı, dudak ucu gülümsemelerimizin pek az, üzüntülerimizin ise yığınlarca olduğu 2021 yılının ağustos ayı.

Elime vazgeçilmezim olan Türk kahvemi alarak, oturduğum iskelemde, bir yandan yemyeşil dereyi seyre dalarken, diğer yandan zihnimden; “Nasıl bir aydı yaşadığımız!” diye geçirmeden duramadım.

Hemen sonra aklımdan ayın kriminolojisi geçiverdi. Hatta aklım şöyle dursun, gözümün önünden bir bir akıp geçti koskoca ayın olayları…

Yangınla başlayan,  yazın sözde en güzel en canlı mevsimi olan ağustos, güzellikten ziyade kurum serpti bu kez yüreklerimize; kapkara, isli, alev topu gibi…

Onunla birlikte gelen iç münakaşalar, çekişmeler, sürtüşmeler, sataşmalar… Ülke kor ateşlerde yanarken bile her nedense, bir türlü bitiremediğimiz, yıllardır hızını alamayan ağız dalaşları devam etti.

Hâl böyle olunca bu kez halk olarak daha da sıkıldık, bıktık, bunaldık ve üzüldük.

Kasabın et derdinde koyununsa can derdinde olması içimizi hepten burktu!

Yangın olayının ateşi henüz yüreklerimizde küllenmemişken, aldığımız şehit ve gazi haberleri, diğer ülkeler 5′ er 10′ ar “lütfen” kabul ederken, bizim yüzlercesini vatan toprağına aldığımız mülteci akını ve bir türlü bitmek bilmeyen kadın cinayetleri, pandemide şiddeti zirve yapan vefatlar, her geçen gün artan pahalılık ve bunun karşısında cebimizde eriyip giden paramız, intiharlar, aile içi şiddet haberleri, hayvan dostlara yapılan zulümler, vs. vs…

Her yeni aya yeni umutlarla girme azmi ve isteği içinde olan bizler için bırakın taze umutlara yelken açmayı, mevcudun üstüne olumsuz birşeylerin sürekli  ekleniyor olması psikolojik olarak darma duman olmamıza yol açtı.

Bana göre ağustos ayının en sevindirici, yüz güldüren gündemi, uluslararası platformda yapılan spor müsabakalarında sporcularımızın başarı kazanmasıdır.

Sayelerinde bir parça moral bulduk.

Tabii bir de geçtiğimiz ayı Türk milleti için özel kılan, milli birlik duygumuzu şaha kaldıran bir tarih var ki, o tarih için umutlu olmaya değer…Ve o tarihin heybeti, geçtiğimiz ayı el üstünde tutmamıza da değer.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI için her şeye değer…

Önümüzdeki ayların geçmiş aylardan aydınlık olması dileğimle.

Esen kalın.

(Son Güncelleme: 5 Eylül 2021)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir