Bayrak; Z Kuşağı Kaçıyor
Bayrak; Z Kuşağı Kaçıyor

Bayrak; Z Kuşağı Kaçıyor

Bayrak; Z Kuşağı Kaçıyor

Saadet Partisi Gemlik Gençlik Kolları Başkanı Hasan Behlül Bayrak, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, dolayısıyla ülkemizin geleceğinin tehlike altında olduğu vurgusunu yaparak başladığı konuşmasında şu sözleri söyledi.
Avrupa Birliği üyesi ülkelerinin nüfus yapıları incelendiğinde en yüksek oranın 12,7 civarında olduğu görülürken bu oran ülkemizde 15,4 seviyelerine kadar çıkmaktadır; yani nüfusumuzun yaklaşık 13 milyonunu genç nüfusumuz oluşturmaktadır. Ülke olarak dünyayı kıskandıracak derecede genç bir nüfusa sahibiz; ama bu gençlerimiz maalesef sosyal, ekonomik, kültürel vb alanlarda bir çok sorunla karşı karşıyalar. Söz konusu sorunlar sadece gençlerimizi değil, geleceğimizin teminatı olmaları hasebiyle bugünün büyüklerinin sorunlarıdır. Olaya bu noktadan bakmak önemli ve önceliklidir.
SOSYAL MEDYA
Z Kuşağının yaklaşık %65’i akıllı telefon kullanıyor; ama maalesef sosyal medya kullanımı bilinçli ve faydalı mı derseniz oran bu kadar yüksek çıkmıyor. Gençlerimiz, gündelik hayatının çoğunu içi boş, faydası olmayan uygulamalarla geçiriyor ve bu durumda da a sosyal ve özgüven kaybı yaşayan bireyler oluyorlar. Bunun sonucunda ise; ülke ve dünya gündeminden habersiz, umursamaz, hayata boşvermiş, özünü ve varlık sebebini unutan bir nesil olarak yetişiyorlar. Bu durumda sosyal medya bağımlılığı belki de en az madde bağımlılığı kadar büyük tehlike arz ediyor.
EĞİTİM
Ülkelerin geleceğini teminat altına almalarını sağlayan en büyük etkenlerin başında elbette ki eğitim sistemi gelmektedir. Ülkemizde son yirmi yıl içerisinde sekiz kez Milli Eğitim Bakanı değiştirildi. Her yeni gelen bakan eski bakanın yaptıklarının üzerine sünger çekti ve daha iyi bir eğitim iddiasını ortaya attı; ama yaşanılan süreç eğitim sisteminin ileriye değil geriye gittiğini gösterdi. Çeşitli sınavlarda sıfır çeken öğrencilerin çıkması bunun en büyük örneği. Gerek sistemsel, gerek yönetici hataları ve yanlışları sebebiyle liyakatin özüne yakışmayan atamalar eğitim sisteminde ülkemizi gerilere itti.
GELECEK KORKUSU
Geleceklerinin belirsiz olması belki de gençliğimizin en büyük korkusu olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizde yetişen genç ve başarılı beyinlerin yeterince takdir edilmemesi, liyakatin değil torpil ve adam kayırmanın ön planda olması, işsizlik oranlarının yüksek olması gençlerimizi korkutan en büyük etkenlerden olmaktadır. Ülkemizde yaşanan ekonomik, sosyal ve kültürel sorunların yanı sıra son on yıllık süreçte yaşanan göç ve mülteci sorunları gençlerimizin önüne bir set daha örmektedir. Bu sebeple gençlerimiz kurtuluşlarını burada değil yurt dışında görmektedir.
SONUÇ
Ülkemizin tarım, hayvancılık, turizm, ticaret ve sanayi bölgelerine uygun politikalar geliştirilmeli o bölgenin sosyo-ekonomik yapısına göre iş sahaları açılmalıdır. Her ile üniversite açmak değil, her üniversiteliye iş vermek temel prensibimiz olmalıdır. Meslek liseleri ve üniversite mezunları mevcut ihtiyaçlar gözetilerek diploma sahibi yapılmalı her bir gencimize branşına uygun iş sahalarında iş olanakları sunulmalıdır. Yaşanan sıkıntıların aşılması, geleceğimizin teminatı olan gençliğimizin kendilerini güvende hissetmelerini sağlamalarının en temel yolu YANAŞABİLİR BİR TÜRKİYE yaratmaktır. Bu vesileyle geleceğimizi garanti altına alabilir YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE’yi bu gençlerle kurar ve yine bu gençlerle YENİ BİR DÜNYA’yı yaratırız.
(Son Güncelleme: 25 Ağustos 2021)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir