Hisarcıklıoğlu'ndan Gemlik Çıkartması
Hisarcıklıoğlu'ndan Gemlik Çıkartması

Hisarcıklıoğlu’ndan Gemlik Çıkartması

Hisarcıklıoğlu’ndan Gemlik Çıkartması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Ayhan Zeytinoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, ve beraberindeki heyetle birlikte Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek, Başkan Paşa Ağdemir, Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Semih Aşkın, Abdullah Kavlak, Yönetim Kurulu Sayman Üye Şefik Yılmaz , Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Hamaloğlu, Alaattin Akçan, Fatih Buluk ve Meclis Üyeleri ile bir araya geldi. Meclis Üyeleri sorunlarını ve taleplerini TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na ilettiler.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun GTSO’yu ziyaretinden ötürü memnuniyetini dile getiren Ağdemir yaptığı konuşmasında şunları iletti.
“Sayın birlik başkanım, değerli Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyelerimiz; Sizleri, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası olarak , evinizde ağırlamaktan onur duyuyoruz, hoş geldiniz. Öncelikle son dönemdi ülkemizde etkili olan orman yangınında kaybettiğimiz vatandaşlarımız adına üzüntülerimi sizlerle paylaşmak isterim. Rabbim ülkemize bu tür felaketleri inşallah bir daha yaşatmaz.Her konuda olduğu gibi camiamız, ülkemizde yaşanan sorunlara tepki vermiş ve yine sizlerin öncülüğünde yangın felaketi yardım kampanyası başlatılmıştır. Bizlerde , bir elin verdiğini öbür el bilmez kültürü ile üyelerimize sms yolu ile bilgilendirme yaparak , gerekli desteklerini talep ettik. Yönetim kurulu olarak da az önce gerçekleştirdiğimiz toplantımızda ilgili kampanya için gerekli desteği vermek konusunda karar almış bulunmaktayız.
Sayın başkanım; Gemlik konumu itibariyle, 12.yüzyıldan beri hep bir ticaret merkezi olmuştur. Gemlik, birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Odamız 1897 yılında kurulmuş , 124 yıllık bir kurum olup ülkemizin en eski ve en köklü odaları arasında yer almaktadır.Limanları ,turizmi, tarımı, dünyaca ünlü Gemlik zeytini ile ekonomik faaliyetlerini yürüten Gemlik, mustafa kemal Atatürk’ün cumhuriyetin ilanından sonra kurduğu Sunğipek fabrikası, sabun ve yağ fabrikaları ile birlikte yönünü sanayiye doğru çevirmiştir. Odamız, Türkiye’de akredite olan ilk 60 oda arasındadır. Bursa’da TSE belgesi alan ilk kamu kurumudur. Teknolojik alt yapısı, deneyimli personeli, interaktif bir çok uygulaması ile ilkleri başaran odamız, üyelerine kesintisiz beş yıldızlı hizmet sunmaya devam etmektedir.
Sayın başkanım; Odamız , 2020 yılında başlayıp bütün dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde de hizmetlerine hız kesmeden devam etti. Üyelerimizden gelen talepleri, siz değerli başkanımız nezdinde yapmış olduğumuz koordineli çalışmalarla, online toplantılarla sizlere ilettik. Sizlerde sağ olun ilgili bakanlarımız ile yapmış olduğunuz görüşmeler sonucunda hızlıca çözüme kavuşturdunuz. Bunun için bir kez daha üyelerimiz adına size gönülden teşekkür ederiz.
Özellikle pandemi sürecinde üyelerimizden gelen sokağa çıkma muafiyet taleplerini , odamız olarak kaymakamlığımız bünyesinde oluşturduğumuz birim ile toplayarak , özellikle imalat sanayi ve ihracatın devamı için gerekli desteği üyelerimize sunduk. İlçe sağlık müdürlüğümüz ile birlikte , işe ara vermeden yerinde aşılama çalışmalarımızı gerçekleştirdik.
Sayın başkanım, Her sene olduğu gibi pandemi sürecinde de üyelerimize, üyelerimizin çalışanlarına, ihtiyaç sahiplerine , öğrencilere sosyal yardımlar çerçevesinde 1500 adet gıda paketi ve öğrencilere 120 adet tablet desteğinde bulunduk. Değerli başkanım bizler oda meclisimiz olarak ayrıca toplamda 120 üniversite öğrencimize burs imkanı sağlamaktayız. Almış olduğumuz meclis kararımız ile huzur haklarımızdan vazgeçiyoruz ve ilçemizde başarılı olan üniversite öğrencilerine bu şekilde destekte bulunuyoruz.
Yine birliğimiz öncülünde üyelerimizin mağduriyetlerini gidermek adına 2020-2021 döneminde üyelerimize toplamda 12,5 milyon TL nefes kredisi ile finansmana erişim desteği sağladık. Birliğimizin dijital dönüşüm projesi kapsamında hayata geçirdiği uygulamalar özellikle pandemi döneminde ne kadar önemli olduğunu bizlere gösterdi. Biz de oda olarak sistemlerimizi hızlıca adapte ederek, tobb 7/24 belge sistemi, online ihracat belge onayı, elektronik belge yönetim sistemi, online aidat ödeme gibi sistemleri, bu süreçte üyelerimizin hizmetine sunduk. Üyelerimizden gelen talepler ve günün koşulları doğrultusunda önceden fiziki olarak gerçekleştirdiğimiz eğitimlerimizi pandemi süreciyle birlikte online olarak düzenlemekteyiz.
Sayın başkanım, İlçemiz , Gemlik, ulusal ve uluslararası bir çok şirketin yer aldığı , Türkiye’nin ilk 500’e giren belli başlı sanayi tesislerinin bulunduğu , Avrupa ölçeğinde yüksek kapasiteli limanları ile Türkiye’nin ihracat üssü ,Bursa’nın dünyaya açılan kapısı konumundadır. 140 adet sanayi tesisi ve yılın il altı ayı sonu itibari ile 7 milyar dolar ihracat rakamına Gemlik ulaşmış durumdadır.
Fikri ve vizyonu ile yerli otomobil fabrikasının kurulmasına öncülük eden Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Sanayi Ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a, siz değerli başkanımıza ve yönetim kurulunuza, 365 oda ve borsa başkanımıza, elin taşın altına koyan beş babayiğide, camiam adına, Gemlik adına gönülden teşekkür ederim. Bir rüya gerçek oluyor. TOGG gücümüze güç kattı. Biz de bundan sonraki süreçte daha çok çalışmamız gerektiğinin farkındayız. Tüm altyapımızı, birimlerimizi buna göre modernize ettik , ediyoruz.
Sayın başkanım ; Bu kadar yoğun gündeminizde sağ olun her fırsatta ilçemize , TOGG’a ziyaretlerinizi hem kendiniz hem ilgili bakanlarımız , paydaşlarımızla gerçekleştiriyorsunuz. Hatta yaklaşık iki ay önce , TOGG yönetim kurulu toplantınızı da ilçemiz TOGG tesislerinde gerçekleştirdiniz. Bunca yoğunluğunuz arasında ilçemize ve TOGG’a vermiş olduğunuz destek ve yaratmış olduğunuz farkındalık için sizlere ayrıca çok teşekkür ederiz.
Bilmenizi isterim ki bizlerde yerelde gerek odamız olarak bölge milletvekilimiz ilçe belediyemiz büyükşehir belediyemiz mülki amirler nezdinde de şantiyemizde çalışmaların aksamaması için gerekli çalışmaları yapıyor ve sürecin takipçisi oluyoruz.
Sayın başkanım; 81 il 81 okul projesi kapsamında olmasa da togg nezdinde okul talep ediyoruz.” Dedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu,’da ekonomi ile ilgili değerlendirmelerde bulunduktan sonra, meclis üyelerinin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Çeşitli hediyelerin karşılıklı takdim edildiği program sonrası Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet ilçemizde ayrıldı.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir