TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM
TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM

KIYMET SAMİMİYET VATANA VE ŞİİR’İM

KIYMET SAMİMİYET VATANA VE ŞİİR’İM

Kıymet bir özleyiş değerini daha yakından duyan duyuran samimiyet duruş biçimin, tavrın, toplum içinde bireylerin ilişkileriyle belirlenen yerini anlamlaştıran hal ve vaziyetlerdir. Birileri Allah din kitap diyerek riya-katı olmadan devletin önemli kurumlarında mevkilere makamlara yerleşenler, vatan, millet derler. Milliyet ve Türk milliyetçiliği inkarcılığına samimiyet- sizce devam ederler.
*
Ruhumuzda 1923 kıymetini olsak ’ta samimiyette çok geriyiz. Mermiyi taşıyan donarak ölen Şerife Bacı, mermiyi namluya süren Seyit Onbaşı, merminin üstüne yürüyecek “Mehmetler” bu gün de var. Fakat onları layıkıyla yönetecek, ilimde, bilimde, ahlakta ve erdemde, bireysel ve toplumsal bilince ulaşmada, çağın üstüne taşıyacak bir Türkiyeyi, Türk milliyetçileri ne yazık ki hala ortada değiller ve maalesef hayallerimizde öksüz kaldı. Oysa Mustafa Kemal Atatürk; demokrasi, laiklik, çağdaşlık, halkçılık, cumhuriyetçilik, devletçilik, inkılapçılık, ahlakçılık herkesten önce Türk milliyetçilere teslim etmişti; şimdilerde gördük ki ;Türk milliyetçileri bile bu değerleri yeterince anlamamış ve geçmişte ödenen bedelleri dahi unutulmuş veya unutturulmuştur.
*
Bugünün vahşi düzen ne dayatırsa dayatsın, küresel aktörler hangi oyunu kurarlarsa kursunlar. Türk milletinin kurtuluş reçetesi, felsefesi aynı ve çağı yakalamaktır. Bugünün önemli tespiti tarihin ilk gününden beri hükmünü sürmektedir. Adınız şanınız ne kadar süslü, ne kadar havalı olursa olsun, çağı geriden takip eden hiçbir millet, hiçbir devlet, hiçbir parti, hiçbir ocak, gelişmiş ülkelerin boyunduruğundan oyun ve tezgahından kurtulamaz. Hata yaptık, eksik yaptık, ama samimiyetsizlik yapmadık. Yeri geldi ezildik, yeri geldi sürüldük, yeri geldi asıldık, ama tarihi mirasımıza hiç bir leke sürmedik.
*
Kıymetli ve Samimi milliyetçilerin günümüzde varlığı çok olmasalar da tarihi miraslarını, sorumluluğunu bilirler hatalar olsa da, horlan salar da, iğ dam sehpalarında asılsalar da, sürgünler yeseler de, tarihlerine leke getirmediler. Çünkü vatan ve milleti başkaları kirli araçları olarak görenler, Türk milliyetçilerinse hep amaç için bedeller ödemiştir. Mücahit gibi görünenler müteahhit olarak ceplerini dolduranlar, tarihteki kan donduran fetvalara, keşke Yunan galip gelseydi diyenlere bakarsanız bunu daha iyi anlarsınız.
*
Boşuna söylenmemiş bu sözler. Bayrak inmez ezan susmaz, vatan bölünmez, devlette de, dinde de, cumhuriyette de dünde, bugünde samimiyiz. Vatanını, bayrağını seven herkesi sevecek kadar sevgimiz vatana göz dikenin ciğerini sökecek kadar cesaretimiz var. Eksik olan bir şeyimiz. Adımızın milliyetçi ülkücü olması fark etmez. Bunu anlamayan bir ülkücü ülkücü olamaz, milliyetçide, milliyetçi olamaz zincir kırılmadan yaşanan her romantizm beyhudedir. Zincirleri kırmanın tek yolu sadece siyasal alanda değil, ilimde, bilimde, teknikte, ahlakta, erdemde, kültürde, şiirde, romanda, tiyatroda, resimde, heykelde, sanatta, sporda, her alanda Türk milliyetçiliğinin hakkını vermekten geçer. Kalemler esse gürlese de, yorgan mitilleri bırakarak. Türkün ana yurdunda turan olmaktır. Ön teker nereye giderse arka teker oraya gider. Önemli olan arabada kimin olduğu değil, arabayı kimin sürdüğüdür.
*
Kıymetsiz-ligin, samimiyetsizliği: Devletin kurumlarından TC’yi, kitaplardan ‘’ Ne mutlu Türküm diyene’’ sözünü, okullardan andımızı , Fabrikaları, limanları satıldı. Yolları, köprüleri, Şehir Hasta hanelerini üç beş şirkete verildi, Tarımı, sanayiyi, hayvancılığı bitirildi, ülkede Yolsuzluk ve yoksulluk aldı başını gidiyor, halk aç, gençler umutsuz, Kuvvetler ayrılığını, adaleti, eğitimi, liyakati, fırsat eşitliği yok edildi. Devlet ciddiyeti ortadan kalktı, hepsine olur diyerek FETÖ, PKK yok ediliyor terörü bitiriyorlar dedik ezilen, horlanan san ki PKK, FETÖ değil başta milliyetçiler, ülkücüler ve vatanseverler ezildi, ayrıştırılarak öt eleştirildiler.
*
Bakın gelişen olaylara PKK, FETÖ denilen terör uşaklar Stratejik olarak geri çekildiler. Bakın Suriye’de 30 km. ötemizde tankıyla topuyla tüfeğiyle devlet kuruyorlar. PKK denilen teröristler kötü günümüzde bile hiç bu kadar güçlü olmadı. Bakın geçmiş dönemlere bu kadar açık devletleşme sürecine giremediler. Hatırlayın bebek katilinin Suriye’den nasıl çıkarıldığını, bugün aynı topraklarda devlet kuruyorlar. PKK’yı ezdik FETÖYÜ ezdik yok ettik bunlar ne! Dünde arkalarında başta Amerika yandaş ülkeler vardı, ama ne Amerika, ne de yandaşları buna teşebbüs edemiyorlardı. Hani arkalarında kim olursa olsun analarından doğduklarına pişman edecektik. Ettik mi, etmedik mi? İçerde PKK kalmamış diyorsunuz, burnunuzun dibinde devlet kurarlarsa kalmaz tabi. ‘‘Efendim Amerika Rusya var!’’ önceden yok muydu? Size kalsa canlarına okuyacaksınız tamam da. PKK siyasi uzantısı olan partinin üst düzey denilen terörle iç içe olanları bitiremediniz ve bunlara devlet yardımı alarak, bu yardımı kesemediniz, bu konuda millete birçok nameler anlatılmaktadır.
*
Değerli ülkücü ve milliyetçiler ve vatan sevdalılar bütün bu olumsuzlukları devletin bekası yüzünden ‘mi, çekiyorsunuz. Bakın gelecek tehlikelere PKK’dan çok Suriyeli, Afgan doldurdu memlekette geleceğimize ateşle oynanıyor. Tehlikenin bir iken üçe çıktığının farkında değil misiniz? Bugüne kadar bu ülkede hiçbir mülteci arka bahçesi olmadı. Bugüne kadar hiçbir mülteci sokaklarımızda, Türk kadınına kızına dil uzatılmadı. Bundan sonra olacak her şeyin sorumlusu kim olacak ve bu ülke bu kadar kıymetsiz ve idealist yurttaşları bu kadar mı sadakatsiz, samimiyetsiz oldular. Bir düşünelim her şey yalan mı! Saygı ,Sevgiye, hürmetlerimi sunarım..
ALANLARI GÖRDÜKÇE ORALI OLMADIK
Kibar haramılar ülkemi soyar,
Gözle görünüyor oralı olmadık.
Ustaca kaparlar oyun oynarlar,
Çalan biliniyoruz oralı olmadık.
*
Kapılarda şaşkın nöbet bekledik,
Gözler yumuk sözlere kandık,
Arka kapıları acıktıkça açtık,
Talanı gördük oralı olmadık.
*
Türlü oyuncular sokağa inmiş,
Villalar hırsızlara meskeni olmuş,
Dürüstler horlanıp yüzleri solmuş,
Çalanın farkındayız oralı olmadık.
*
İnanç sömürerek vaiz verenler,
Fuhuş içki haramdır bağıranlar,
Bankalarda parası faizi yiyenler,
Yiyeni gördük oralı olmadık.
*
Bazıları devletin malını satar,
Düzen vurgunuyla serveti artar,
Gariban geçim derdine düşer,
Talanı gördük oralı olmadık.
*
Mehmet der bunları gördüm,
Herkes duyarlı olsun davetim,
Rüşvet alanlara vermeyin pirim,
Alanları gördükçe oralı olmadık.
Y.T: 23.06.2021

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir