Berat Ettim Demişti, 10 Yıl Ceza Aldı
Berat Ettim Demişti, 10 Yıl Ceza Aldı

Berat Ettim Demişti, 10 Yıl Ceza Aldı

Berat Ettim Demişti, 10 Yıl Ceza Aldı

Belediyedeki Yolsuzluk Davasında Karar

Başkan Ve Başkan Yardımcılarına 10’ar Yıl

Gemlik Belediyesinde, 2011 yılında yolsuzluk iddiasıyla Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler, Belediye Başkan Yardımcıları Cemil Acar ve Özkan Ateşli görevden alınmıştı. 60 civarında memurun da yargılandığı davada, 10 yıl sonrasında karar açıklandı.

Güler Ve Yardımcılarına Zimmet Suçundan Yaklaşık 10 Yıl Ceza

Bursa Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, haklarında Zimmet ve görevi kötüye kullanmadan, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Güler, Başkan Yardımcıları Cemil Acar ve Özkan Ateşli’ye zimmet sucundan yaklaşık 10 yıl ceza verildi. Ayrıca bazı memurlar da, zimmet suçundan ceza aldı.

Bazı Memurların Cezaları Ertelendi, 4 Kişi De Beraat Etti

Belediye Başkanı ve Başkan Yardımcılarının dışında yargılanan memurlar ile alakalı kararda, hükmün açıklanmasının ertelenmesi cezası çıkarken, davada bulunan isimlere farklı miktarda cezalar uygulandı.

İstinafa Gidecekler

Açıklanan cezalar sonrasında, zanlılara tanınan istinaf hakkını kullanacaklarını bildiren Güler ve beraberinde ceza alan isimler, sonuç alamamaları durumunda da konuyu Yargıtay’a taşıyacaklar. 10 yıl civarında süren davanın neden bu kadar geciktiği de merak ediliyor.

Bilindiği üzere, 2009 yılında Gemlik belediye başkanı seçilen Fatih Güler, seçimden kısa süre çeşitli suçlamalarla gündeme gelmiş, savcılığın açtığı soruşturman ın davaya dönüşmesinin ardından hukuki süreç başlamıştı. Yaklaşık 10 yıld evam eden davada, Güler ve bazı isimler ısrarla davanın sonuçlandığını ve berat ettiklerini gündeme getirmişlerdi.

Görevde kaldığı 2 yıllık süreçte belediyenin kasasında bulunan 10 trilyon (güncel 10 milyon) lirayı sahte fatura ve evraklarla iş yapılmış gibi gösterip zimmetine geçirdiği öne sürülen Güler ve zamanın  bazı belediye personelinden tutuklamalar olmuş ve dava süreci devam ediyordu.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir