Liposuction Hakkında Bunları Biliyor musunuz?
Liposuction Hakkında Bunları Biliyor musunuz?

Liposuction Hakkında Bunları Biliyor musunuz?

Liposuction Hakkında Bunları Biliyor musunuz?

 

Günümüzde medikal estetik ve estetik cerrahi prosedürlerin son derece çeşitli olduğu dikkat çekmektedir. Hasta özelinde belirlenerek titizlikle uygulanan yöntemlerin sağladığı avantaj ve elde edilen faydalı sonuçlar sayesinde pek çok kadın ve erkek daha iyi bir görünüme sahip olmak için çeşitli prosedürlere başvurmaktadır. Bu kapsamda liposuction İstanbul ilinde en çok uygulanan prosedürlerden biridir. Bunun yanı sıra botoks İstanbul ve diğer illerimizde popülerliği hiç kaybolmayan medikal estetik prosedürler arasında ilk sırada gelir. Medikal estetik ya da estetik cerrahi prosedürlerin başarısı temelde doğru doktor seçimine bağlıdır. Online randevu platformu Medyland ihtiyaç duyduğunuz alanda uzmanlık sahibi ve bulunduğunuz lokasyona yakın konumlanmış doktorlara ulaşmanızı sağlayan en etkili ve pratik yöntemdir.

 

Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan Medyland, sağlık hizmetlerinden faydalanmak isteyenler için önemli faydalar sağlar. Türkiye’nin en seçkin doktorlarının, kliniklerinin ve hastanelerinin buluşma noktası olan Medyland üzerinden ücretsiz bir şekilde randevu olmak mümkündür.

 

Obezite türü fazla kilo problemleri olmayan ancak vücudunda düzenli diyet ve egzersizle giderilmesi mümkün olmayan bölgesel yağ birikintilerinin giderilmesi noktasında kullanılan liposuction yöntemi, fazla olan yağ dokusunu bölgeden uzaklaştırmaya ve vücudun daha iyi bir şekle kavuşmasına yardımcı olur. Özellikle karın, kalça, basen, diz ve bel gibi bölgelerdeki inatçı yağlanmalar ve bölgesel fazlalıklar liposuction yöntemi ile etkili bir şekilde uzaklaştırılabilir. Liposuction uygulaması kapsamında hedef bölgedeki yağ dokularının akışkan bir hale getirilmesi için farklı yöntemler kullanılır. 1-2 mm’lik kesilere 2-3 mm’lik ince ve uzun kabuller yerleştirilip bölgedeki yağlar vakumlama yoluyla bölgeden uzaklaştırılır.

 

Her tür cerrahi prosedürde söz konusu olduğu gibi liposuction uygulamadan önce de mutlaka uzman görüşü alınmalıdır. Liposuction kesinlikle bir zayıflama yöntemi olmayıp yalnızca bölgesel incelme ve vücut şekillendirme amacıyla kullanılır. Bölgesel dirençli yağ birikintilerinin yanı sıra fazla kilo problemi olanlar daha önce kontrollü bir beslenme ve egzersiz programı uygulamalı, fazla kilolarından kurtulmalıdır. İstenilen kilo kaybından sonra diyet ve egzersizle uzaklaştırılamayan inatçı yağ birikintilerini gidermek için liposuction tedavisi gündeme gelebilir.

 

Sistemin bir sağlık sorunu olan, hamilelik dönemindeki ya da yeni doğum yapmış kişilere liposuction yapılmaz. Liposuction yapılacak kişinin diyabet, kalp hastalığı ve benzer sistemik sağlık sorunları varsa uygulamadan önce bazı testler yapılmalı ve riskli durumlar tespit edilirse gerekli önlemler alınmalıdır. Liposuction uygulama kararı verilirken kişinin yaşı bir kriter olmasa da, yaş almayla birlikte deri elastikiyetinin kaybolması prosedürün başarısını olumsuz yönde etkileyebileceği için ileri yaş grubundaki hastalarda liposuction yapılmaması tercih edilebilir.

 

Sayfa: https://www.medyland.com/yag-alma-liposuction/istanbul

Bölgesel yağlanmaları gidermenin en etkili yöntemi olan liposuctiondan sonra yeniden kilo alınmayacağı konusunda bir garanti verilmesi söz konusu değildir. Liposuctiondan sonra kilo alımını önlemek için dengeli bir beslenme programı izlenmeli, düzenli olarak egzersiz yapılmalı ve sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıkları benimsenmelidir. Sık kilo alıp veren kişilerde liposuction prosedüründen etkili sonuçlar alınması söz konusu olmayabilir. Hastada bölgesel yağ birikintilerinin yanı sıra deri sarkması da varsa liposuction yeterli olmaz. Çünkü liposuction yöntemi deri sarkmalarının giderilmesini sağlamaz. Ayrıca doğum yapan kadınların sıklıkla yaşadığı karın duvarı sarkmalarını da liposuction uygulaması düzeltmez.

 

Liposuction Faydaları Nelerdir?

 

İstenmeyen vücut yağlarının giderilmesi, bireyin daha konturlu ve sıkı vücut hatlarına sahip olması amacıyla uygulanan liposuction popüler bir tedavi yöntemidir. Minimal düzeyde invaziv olan liposuction prosedürü kapsamında lazer darbeleri, yüksek frekanslı titreşimler ya da yüksek basınçlı su jeti kullanılması yoluyla hedef bölgedeki yağ hücreleri parçalanır. Vücuda açılan minimal kesilerden içeri sokulan kabuller bir vakuma bağlanır ve yağ hücreleri emilir. Yağın gevşetilmesi ve daha kolay dışarı çıkarılması için emme borusunu ileri geri hareket ettirmek fayda sağlar.

 

Sayfa: https://www.medyland.com/botoks-botox/istanbul

 

Liposuction çoğunlukla genel anestezi altında uygulanan bir prosedürdür. Vücudun alt kısmına liposuction uygulanması halinde bölgedeki hissi ortadan kaldıran ancak hastanın uyanık olmaya devam ettiği epidural anestezi uygulanması tercih edilebilir. Hastaların iyileşmesi için gereken süre uygulama alanının özelliklerine, ne kadar yağ alındığına, kullanılan yönteme ve diğer çeşitli etkenlere bağlı olarak değişiklik gösterse de ortalama 6 haftadır. Morlukların ve şişliklerin geçmesiyle birlikte daha düzgün ve belirgin vücut hatlarına sahip olunabilir.

 

Liposuction yapılan bölgedeki yağ hücreleri kalıcı olarak vücut dışına çıkarılır. Bu yağ hücrelerinin yenilenmesi söz konusu olmadığından vücuttaki yağ hücreleri azalmış olur. Diğer yandan bölgede kalan yağ hücreleri boyut değiştirebilir. Liposuction tedavisinden sonra hasta sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemez, dengeli beslenmez ve düzenli egzersiz yapmazsa kalan yağ hücrelerinin potansiyel olarak büyümesi ve hastanın yeniden kilo alması gibi istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalınabilir. Bu durumda liposuctiondan elde edilen sonuçların kalıcı olması mümkün değildir. Hastanın vücut şekli belirsizleşebilir, gevşek ve şekilsiz bir vücut konturuyla karşı karşıya kalınabilir. Belirli noktalara dikkat edilmesi halinde liposuction tedavisiyle elde edilen sonuçların kalıcılığını korumak mümkün olabilir.

 

Site: https://www.medyland.com/

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Halk Gününün ikincisini gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir