Bahar Temizliği Nasıl Yapılır?
Bahar Temizliği Nasıl Yapılır?

Bahar Temizliği Nasıl Yapılır?

Bahar Temizliği Nasıl Yapılır?

 

Bahar ayları gelmeye başladığı zaman klasikleşen bahar temizliğini yapmak istiyorsanız farklı yöntemler deneyerek bu süreci oldukça kolay bir hale getirebilirsiniz. Bahar temizliği için kolları sıvamanın vaktinin geldiğini düşünüyorsanız bazı özel uygulamalardan yararlanabilirsiniz.

 

İhtiyaçlarınızı Belirleyin

 

İhtiyaçlarınızı belirleyerek işe başlamanız iyi bir planlamayı da beraberinde getirir. Öncelik sıralamasında eğer yapılması gereken bir tadilat söz konusuysa bu noktadan başlamanız gerekebilir. Çok fazla vakit alabilecek ve temizlik sırasında sizlere sorun yaşatabilecek olan tüm ayrıntıları ortadan kaldırmalısınız.

 

Bütün Temizliği Aynı Gün Yapmaya Çalışmayın

 

Evinizde yer alan bütün dolapların içini ve dışını temizlemeniz, koltuk kılıflarını yıkamanız ve camları silmeniz gibi detaylar oldukça yorucu olabilir. Bütün bu detayları tek bir gün içerisinde halletmeye çalışmanız bir hayli zorlayıcıdır. Bu sebeple, kendinizi çok fazla yormadan temizliğinizi birkaç farklı güne yaymanız daha doğru olabilir. Bu aşamada sevdiklerinizle beraber iş birliği de yapabilirsiniz. Böylelikle temizlik maratonunu daha hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

 

Planlama İşinizi Kolaylaştırır

 

Temizliği günlere böldüyseniz ve hangi alanları ne kadar zamanda temizleyebileceğinizi ortaya çıkardıysanız doğru yoldasınız demektir. Fakat planlama kısmını asla atlamamalısınız. Yıkanması gereken halıları ve farklı tekstil ürünlerini isterseniz profesyonel firmalara emanet edebilirsiniz. Salon, oturma odası, yatak odası ve çocuk odası gibi yerlerde bahar temizliği yapacağınız zaman tül ve perdeleri de yıkamalısınız.

 

Toz alarak işe başlamanız ise temizlik yaparken etrafın kirlenmemesini sağlar. Toz alacağınız zaman zeminden uzak olan yerlerden başlamalısınız. Yakın zamanda yağmur yağmayacaksa ve hava aşırı güneşli değilse camlarınızı da silmeyi deneyebilirsiniz.

 

Fazlalıklardan Kurtulun

 

Kalın giysilerinizi kaldırmanız fazlalıklardan kurtulabilmeniz açısından yeterli olmayabilir. Bu noktada fazlalık olarak nitelendirilebilecek bütün eşyaları ortaya çıkarmalısınız. Örneğin, mutfağınızda uzun süredir duran kavanozları geri dönüşüm kutularına gönderebilirsiniz.

 

Evinizdeki fazlalıkları belirlerken çok fazla kullanmadığınız tüm eşyalardan kurtulmak ilk hedefiniz olmalıdır. Bu sayede daha derli toplu mekanlar elde edebilirsiniz. Ev temizliği özellikle pandemi sonrasında daha önemli ve hassas yaklaşılması gereken bir hal aldığından dolayı özel hijyeni elde etmeyi asla ihmal etmemelisiniz. Bahar temizliği için gerekirse Armut’ta yer alan seçeneklere de göz atabilirsiniz.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir