Gesyad Köyleri Ziyaret Etmeye Devam Ediyor
Gesyad Köyleri Ziyaret Etmeye Devam Ediyor

Gesyad Köyleri Ziyaret Etmeye Devam Ediyor

Gesyad Köyleri Ziyaret Etmeye Devam Ediyor

Covit nedeni ile sosyal hayata gelen kısıtlamalar tüm fiziksel ve zihinsel aktivitelerin yavaşlamasına,kültür sanat anlanlarını ise durdurma noktasına getirdi.
Toplumda fiziksel aktiviteler belli bir alıştırma sonrasında tekrar eski kondisyonunu yakalar. Fakat toplum kendi piskolojisini bütünsel olarak bozduğu zaman sonuçları ağır, düzeltimesi zor bir sürece girer.
Bu noktadan hareket ile Gemlik Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği olarak “ Biz Sözde Değil Özde Eğlem Derneğiyiz” diyerek 10. Köy projemiz kapsamında Haydariye Köyüne misafir olduk. Köy meydanında ki 119 yıllık çınar ağaçları aldında köy halkının misafir perverliği ve “Her Eve Bir Kitap” slogan ile çaylarımızı yudumladık. Bu etkinliğimize Gemlik Kaymakamımız Hasan Göç,Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Duran Okullarımızın değerli öğretmenleri,derneğimizin kültür sanat başkanı Ahmet Gültekin ve dernek yönetici arkadaşlar ile katıldık.Gençlik Merkezi öğrencilerimizden Ömer Faruk’un gitarı ile seslendirdiği güzel şarkılardan sonra sahne alan Ahmet Gültekin söylediği türküler ile Haydariye Muhtarı Emin Şahin’i oldukca duygulandırdı.
İçilen çaylar söylenen türkülerden sonra getirilen kitaplar katılan köy halkına dağıtıldı. Kitap okumak önemli çünkü okulda okudukları ile yetinenler yalnız bakıcılarıyla konuşabilen çocuklara benzerler.Düşünerek kitap okumak önemli. Şayet düşünmeden kitap okursanız hazmedilmeden yenilen yemeğe benzer.
Dernek olarak toplumun bilinçlendirilmesi hem fikri hem de bilgisi olan cesaretli milli ve manevi değerlere sahip bir toplum oluşturma gayreti ve çalışmaları içerisinde olmaya devam edeceğiz.
Bu etkinlik için kitap alımına destek olan Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası yönetim ve başkanı Paşa Ağdemir’e , Bizi hiç bir etkinlik de yanlız bırakmayan Gemlik Kaymakamımız Hasan Göç ve Milli Eğitim Müdürümüz Metmet Duran’a etkinlik sonunda bizleri evinde ağırlayan Ahmet Aslan ailesi ve kardeşlerine çok teşekkür ederiz.
“Gitmesek de görmesekde o köy bizim köyümüz” demeyin. Gidilmeyen köy sizin köyünüz değildir.
Bu arada Haydariye Köyü gençleri ile bir de maç sözü aldık. Cayhan kardeşimiz takımı hazırlayınca köy muhtarı Emin Şahin vasıtası ile bize ulaşacak ve kendilerini Gemlik’de ağırlayacağız.
Gazi Mustafa Kemal büyük taaruz öncesi dağlarda tek tek ateşler yakarak bu ülkeyi kurtardı. Bizlerde Gemlik ve Gemlik köylerinde dostluk meşaleleri yakarak köyleri dostlukları ebedileştirmeye çalışıyoruz.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir