Gemlik Adliyesinde Kitap Bağış Kampanyası
Gemlik Adliyesinde Kitap Bağış Kampanyası

Gemlik Adliyesinde Kitap Bağış Kampanyası

Gemlik Adliyesinde Kitap Bağış Kampanyası

Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında Mart ayında Türkiye genelindeki Ceza İnfaz Kurumlarında kütüphane kurulmasına yönelik işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında kampanya da, ülke genelinde başlatıldı.
Gemlik’te de kampanyanın başlangıcına Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, Belediye Belediye Başkanvekili Mert Dimili, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Paşa Ağdemir, Gemlik İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Barış Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce, kurum ve daire müdürleri katıldı. Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Hilal Bozdağ’ın ev sahipliğini yaptığı kampanyaya, adliye personelinden de destek verdi. Kitaplar, Gemlik Adliyesinde 16 Haziran 2021 gününe kadar toplanarak, Gemlik Açık Cezaevine gönderilecek.
Kampanyanın açılışında konuşan Başsavcı Hilal Bozdağ, şu ifadeleri kullandı; ‘’ Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü gereğince düzenlenen kitap bağışı kampanyası açılış törenine hepiniz hoş geldiniz. Bilindiği üzere ceza infaz kurumlarının tamamında kütüphane bulunmakta ve hükümlü ve tutuklular istedikleri yayınları talep ederek okuyabilmektedirler. Ayrıca il ve ilçe halk kütüphanelerindeki yayınlardan da istifade edebilmektedirler. Ceza İnfaz Kurumu kütüphanelerinde 1 Nisan 2021 tarihi itibariyle 1 milyon 12 bin adet yayın bulunmaktadır. Gemlik Açık Ceza Kurumu kütüphanemizde hali hazırda 2529 adet yayın bulunmaktadır. 2020 yılı verilerine göre hükümlü ve tutuklularca Ceza İnfaz Kurumu kütüphanelerinden 911 bin adet kitap ödünç alınmıştır. Hükümlü ve tutukluların okuma alışkanlığı kazanmaları, kütüphaneleri etkin kullanabilmeleri ve daha fazla kitaba erişim sağlayabilmeleri amacıyla 24 Ekim 2019 tarihinde Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında işbirliği protokolü hazırlanmış, bu protokolle birlikte hükümlü ve tutuklular alt kütüphanelerle 17 bin yayına erişim imkanına kavuşmuştur. Protokol imzalandığı günden günümüze kadar alt kütüphanelerinden toplam 268 bin adet kitap ödünç alınmıştır. İnfazın amaçlarından biri olan bireyi geliştirme ve topluma yeniden kazandırma adımlarından olan eğitim ve geliştirme faaliyetlerinin en temel ayağını oluşturan eğitim, öğretim, iş ve meslek kursları, beceri kazanma ve kendini geliştirme süreçlerinden hükümlü ve tutukluların olduğu kampüs yerleşkelerinde kitaba erişim konusunda herhangi bir aksama yaşanmaması adına müstakil alt kütüphanelerin kurulması kararlaştırılmış ve bu amaçla Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında 29 Mart 2021 tarihinde Ceza İnfaz Kurumu yerleşkeleri kütüphane kurulmasına ilişkin iş birliği protokolü imzalanmıştır. İlk kez 3. Açık Ceza İnfaz Kurumları kampüsünde açılacak olan kütüphane için çalışmaya başlanılmıştır. Bu kapsamda Ceza İnfaz Kurumu kütüphaneleri için tüm Türkiye çapında kitap bağışı kampanyası düzenlenmiş olup kitap bağışı yapan kıymetli misafirlerimize ve duyarlı Gemlik halkına desteklerinden dolayı şimdiden teşekkür ediyor, 16 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecek olan kampanya sürecinin hayırlı olmasını temenni ediyorum.!!

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir