GEMLİK ÜLKÜ OCAKLARINDAN RAMAZAN MESAJI
GEMLİK ÜLKÜ OCAKLARINDAN RAMAZAN MESAJI

GEMLİK ÜLKÜ OCAKLARINDAN RAMAZAN MESAJI

GEMLİK ÜLKÜ OCAKLARINDAN RAMAZAN MESAJI

Gemlik Ülkü Ocakları Başkanı İsmail Baydar Ramazan ayının başlaması ile birlikte bir mesaj yayınladı. Baydar mesajında; ” ramazanın en büyük gayelerinden bir tanesinin günlük hayatın koşuşturması içerisinde kendi özünü, kendi mayasını kaybeden, değişen, dönüşen,büyüğünü küçüğünü saymayan,yozlaşmaya meyilli,ecdadını unutmak için zorlanan, insana iyi yönde yeniden değişmesini sağlamak olduğunu belirtti.
Baydar,milletçe yeni bir ramazana aşkla, heyecanla, sevinçle kavuşulduğunu belirterek, “Ramazan ayı, her bir Müslümanın derin bir iştiyakla kendisiyle yüzleştiği, kendisini yenilediği, iç dünyasını tazelediği ve her yıl müminleri değiştirmek ve dönüştürmek üzere gelen rahmet ayı, bereket ayı, mağfiret ayıdır.Bizi böyle bir aya kavuşturan Rabbimize sonsuz hamdüsenalar olsun,şükürler olsun” dedi.
Ayrıca şunuda belirtmek istiyorum”Ramazanın ruhaniyetini ve maneviyatını ihlal eden her türlü davranıştan uzak durmak gerekiyor. Gösterişli iftar programları, sınıf ve itibar esasına dayalı ihtişamlı davetler, Ramazanı yanlış bir şekilde bir tür eğlence, karnaval ve festival havasında terennüm eden eğilimlerin mevcut gidişatı ciddi olarak dikkat çekmeye başlamıştır. İnsanlık durumumuzu yüce Rabbimiz indinde tahkim etmenin yolu, lütuf ve ihsan ayı Ramazanın ruhaniyetine ve maneviyatına bihakkın teslim olmak, yeniden yapılanmak ve değişmektir”
İbadetle neşelenen gönüller müminler arasındaki muhabbeti de pekiştirmesi gerektiğine işaret eden Baydar, “Bu çoşku bir eğlence, şatafat ve bir gösteriye asla dönüşmemelidir” ifadesini kullandı.
“Ramazanda en çok dikkat edeceğimiz hususlardan bir tanesi iftar sofraları israf sofralarına dönüşmemelidir”dedi.
-Zenginlik müminler için bir statü değildir-
Baydar, zenginliğin müminler için bir statü olmadığını belirterek, “Ne de fakirlik ve yoksulluk insanı ötekileştiren bir vasıftır. Aksine müminlerin ahlakı, camideki gibi aynı safta olanların her zaman bir ve beraber olmasını esas alır” dedi.
İslam dininin zengin ile fakiri eşit gördüğünü anlatan baydar, paylaşımın yoğun yaşandığı bu ayda elde edilen ahlaki meziyetleri bütün zamanlara yaymanın herkesin görevi olduğunu bildirdi.
Ramazan dolayısıyla müminler arasında yaşanan toplumsallaşma tabiidir. Ancak bu tarz sosyallikler doğal seyrinde yaşanmalıdır. Ramazanın dönüşmememi ve bizi iyi yönde değiştirmesi için özellikle dikkat edeceğimiz hususlardan bir tanesi, ramazanda yaşadığımız sosyalleşmelerin, toplumsallaşmaların bir reklama, tanıtıma ve gösteriye dönüşmemesine azami gayret sarf etmektir. Bütün sosyal, kamusal ve ticari kuruluşlara buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Her yıl ramazan ayında yaptıkları hayırlı faaliyetlere elbette devam etmelidirler. Ancak bunu yaparken ramazanın ruhuna, maneviyatına, tevazusuna, sükunetine ve huzuruna ,birleştirileciğine riayet etmek her birimizin özellikle Ülkemiz Bu durumda iken vazifesidir.”
Sözlerimi bitirirken, şunları belirtmek istiyorum, üstün bir adanmışlıkla görev yapan doktorlarımıza, hemşirelerimize ve bütün sağlık personelimize güvenimiz ve desteğimiz tamdır.
Allah bizleri her türlü hastalıktan, beladan, kazadan ve dermansız dertten korusun diyorum.
Unutmayalım ki, kesin tedavisi bulunmayan KOVİD-19 hastalığından korunmanın en gerçekçi yolu bulaşmasına mani olmaktır.
İnsan ve toplum sağlığı için yapılacak fedakârlıklar geleceğimizi de kesinlikle güvenceye alacaktır.
Tekrardan Ramazan-ı Şerifinizi Kutlar Yüce Mevladan Bayrama eriştirmesini dilerim”dedi.
(Son Güncelleme: 12 Nisan 2021)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir