NİSAN MECLİSİ İLK OTURUMU YAPILDI
NİSAN MECLİSİ İLK OTURUMU YAPILDI

NİSAN MECLİSİ İLK OTURUMU YAPILDI

NİSAN MECLİSİ İLK OTURUMU YAPILDI

Gemlik Belediye Meclisi Nisan Ay’ı ilk oturumu, Cemil Meriç Kültür Merkezinde yapıldı. Toplantı günden dışı konuşmalarla başladı.
BARUTÇUOĞLU; KURAN KURSU VE PEK ÇOK YATIRIM YARIM BEKLİYOR
Gündem dışı konuşmalarda ilk sözü alan Ak Parti Grup Sözcüsü Ercan Barutçuoğlu; ‘’Katırlı köyümüzde toprak kayması sebebiyle meydana gelen durumu Büyükşehir Belediyemiz çözmüş. Belediyemizin ikinci etap ile alakalı gün geçmiyor ki paylaşımları görmemiş olalım. Bu konuda hassasiyet gösterelim. Hisartepe Kuran Kursu yarım kaldı, buna acil ihtiyaç var. Amfi Tiyatro da tamamlanmalı. Umurbey’de yapılan yapı, tamamlanmalı’’ dedi.
DURDU; BALIKPAZARINDA ELEKTRİK SORUNLARI
MHP Grup Sözcüsü Osman Durdu; ‘’Balıkpazarında bazı elektrik direklerin eski ve deforme olan durumda, ambulans ve itfaiyenin ulaşımını engelleyeceğini düşündüğümüzden, Belediyemizden bir an önce tedbir alması gerektiğini düşünüyoruz. Türk Metal Sendikası kendi mülkiyetlerinde çok fonksiyonlu bir tesis düşünüyorlar, buna uygun bir plan değişikliği rica edeceğiz. Gemlik Sanayi Sitesi projemizin değerlendirilmesini talep ediyoruz’’ şeklinde konuştu.
İYİ PARTİ, MECLİS ÜYELİĞİ İLE ALAKALI MAHKEMEYE GİDİYOR
İyi Parti adına söz alan Grup Sözcüsü Sedat Akkuş; ‘’Mehtap Hanımı biz de tebrik etmek isterdik ama hukuki bir girişimimiz oldu. Burada bir haksızlık oldu. Hukuki sonucu bekleyerek öyle tebrik etmek istiyoruz’’ dedi.
Emir Birgün; ‘’Son meclis toplantısı sonrasında, biz de Korona salgınına yakalandık ama çok dikkatli olmamız gerekiyor. Dövizdeki hareketler, yüksek faiz, işsizlik ve salgından dolayı etkilenen esnafımız ile alakalı girişimler olmalı.
YİĞİT; KAVŞAK İHALELERİMİZ, VEKİLİMİZİN DESTEĞİ İLE TAMAMLANDI
Ak Parti adına söz alan Şamil Yiğit; ‘’Gemlik’te daha önce müjdelediğimiz kavşak ihalelerinin bittiğini müjdelemek istiyoruz. Kurşunlu çevre yolu ve Alemdar Caddesinin da ihalesi tamamlandı. Zafer Vekilimizin çalışmaları ile çok ciddi yatırımlar aldık. Kayıkçılar da bu yıl orada durabilecekler. Gemlik’imize kattığımız faydalardan bir tanesi amatör kulüplerimize nakdi yardım çekleri de ulaştırıldı. Pandemi pek çok önceliğimizi değiştirdi. Sosyal konutlarla alakalı ikinci etaptaki dairelerin ne zaman teslim edileceğini merak ediyoruz. İki yıldır belediye döneminde, bir temel attığınızı, harcı kardığınızı görmek istiyoruz’’ dedi.
MHP’DEN SANAYİ SİTESİ PROJESİ
MHP Adına söz alan Alparslan Eker; ‘’Malum ilçemizde imalat yapan esnafımız, atölye ihtiyacına uygun yer olmadığından ara sokaklara işyeri açmak zorunda kalmıştır. Toptancı halinin doğusunda 11 bin metrekare alan vardır. 8 bin metrekaresi Gemlik Belediyesine aittir. 3 bin 500 metrekare taban alanlı, 6500 metrekarelik proje hazırladık. İçerisinde 100 metrekare lokanta, 100 metrekare ibadethane ve 60 metrekare çay evi düşünülmüştür. Aynı zamanda güneş enerjisi sistemlerinden faydalanacağız. Sistem 4 yılda kendi maliyetini çıkaracaktır.
SERTASLAN; AÇILIŞI YAPILAN PEK ÇOK HİZMET, CHP DÖNEMİNDE TAMAMLANDI
Sertaslan; ‘’2. Etap ile alakalı bölgedeki vatandaşlarla haberleşiyoruz. 1 ve 2 nolu caddelerde elektrik hatları yer altına alınacak. Mehmet Turgut Başkanımız döneminde temeli atılmış bir yerden Sosyal Yaşam Merkezi, açılışını da dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal yapmış, borcunu da dönemin CHP’li Belediyesi ödemiştir. Biz Tefik abi vefat edince, sıradaki kimse gelsin istedik, gelen ismi de davet ettik. Memnun olduk.’’ Dedi.
PAŞA TEFİK ANILDI
Gündem dışı konuşmalar sonrasında, geçtiğimiz günlerde vefat eden Gemlik Belediye Meclis Üyesi Tefik Kaldırım’ın ruhunda dua edilerek fotoğrafına çiçek sunuldu.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir