AK GENÇLİK ECDADIN SÜT GELENEĞİNİ DEVAM ETTİRİYOR
AK GENÇLİK ECDADIN SÜT GELENEĞİNİ DEVAM ETTİRİYOR

AK GENÇLİK ECDADIN SÜT GELENEĞİNİ DEVAM ETTİRİYOR

AK GENÇLİK ECDADIN SÜT GELENEĞİNİ DEVAM ETTİRİYOR

AK Parti Gemlik Gençlik Kolları Başkanlığı Miraç Kandili nedeniyle Gemlik Asım Kocabıyık Merkez Camii’nde vatandaşlara kandil simidi ve süt dağıttı. Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk TEMİZTÜRK ve Gemlik İlçe Gençlik Kolları Başkanı Musa SAĞIR, vatandaşların kandilini tebrik etti.

AK Parti Gemlik Gençlik Kolları, Miraç Kandili nedeniyle vatandaşlara 2 bin kandil simidi ve 1000 kişilik süt ikramında bulundu. Gemlik Asım Kocabıyık Merkez Camii’nde düzenlenen etkinliğe, Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk TEMİZTÜRK ve yönetimi, AK Parti Gemlik İlçe Gençlik Kolları Başkanı Musa SAĞIR ve yönetimi katıldı.

Vatandaşlarla tek tek hasbihal ederek Miraç Kandili’ni kutlayan Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk TEMİZTÜRK, “AK Parti Gençlik Kolları olarak, Miraç Kandili nedeniyle vatandaşlarımıza kandil simidi ve süt ikramında bulunuyoruz. Bu vesile ile Müslümanların ve hemşehrilerimizin Miraç Kandili’ni tebrik ediyorum. Halkımıza, ülkemize, İslam Alemine ve tüm dünyaya hayırlar, bereketler, barış ve huzur getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

AK Parti Gemlik İlçe Gençlik Kolları Başkanı Musa SAĞIR’da vatandaşların Miraç Kandili’ni kutlayarak süt dağıtım etkinliğinin ehemmiyetini şu şekilde ifade etti;
‘’Malum miraç gecesinde Peygamber Efendimiz(S.A.V.) Cenab-ı hakkın huzuruna çıkarken Cebrail (A.S.) tarafından biri süt olan 2 kap içeçek ikram edilmiş, Efendimiz (S.A.V.) sütü tercih etmiş ve bunun üzerine Cebrail (A.S) sen fıtratı seçtin demiştir. Bu hadisenin bilinmesi ve önemi üzerine ecdadımız Osmanlı devletinde miraç kandilinde süt ikram etmek gelenek haline gelmiştir. Yüz yıllar boyunca süren ama ne yazık ki günümüzde seyrekleşmiş olan bu manidar geleneğimizi Gemlik’li vatandaşlarımıza hatırlatmak istedik. Biz Gemlik AK Parti Gençlik Kolları olarak bu sünnet-i seniyyeyi geleneksel hale getirip her miraç kandilinde tekrarlayacak bu değere sahip çıkacağız. Unutmayalım ki geçmişini bilmeyen geleceğe yön veremez.’’ dedi.

Vatandaşın büyük ilgi gösterdiği Gençlik Kollarının kandil ikramları kısa sürede tükendi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir