Beki'den Çağrı, Gemlik Halkı Esnafına Sahip Çık
   Beki'den Çağrı, Gemlik Halkı Esnafına Sahip Çık

   Beki’den Çağrı, “Gemlik Halkı Esnafına Sahip Çık”

   Beki’den Çağrı, “Gemlik Halkı Esnafına Sahip Çık”

Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı İsmail Beki, siyasi parti ve sivil toplum kurulu temsilcileri ile birlikte düzenlediği toplantıda, Gemlik halkını, ilçe esnafına sahip çıkmaya davet etti.

Oda lokalinde yapılan açıklamada Beki, “Siyasi Partilerimizin değerli ilçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu olan Oda Başkanlarımız ve Yerel Basınımızın Güzide Temsilcileri Gemlik Esnaf Odası olarak başlatmış olduğumuz GEMLİK HALKI ESNAFIN SAHİP ÇIK kampanyamıza verdiğiniz destekten dolayı hepinize çok teşekkür ederim  hepinizi saygıyla selamlarım.

Biliyorsunuz ki esnafımız dünyanın en zengin, en köklü, esnaf kültürüne sahiptir. Ülkemizde esnaflık bir medeniyet göstergesidir gerek işleyiş şekli ile gerek ahlakı ile gerek yardımlaşması ve Köklü ahilik gelenekleri ile esnaflık toplumumuzun en önemli unsurudur. Esnafımız günden güne iyice zor duruma gelip darboğaza girmekte iken yaklaşık bir yıldır içinde bulunduğumuz pandemi sebebi ile daha da zor günler geçirmektedir.Bu zor günleri elimizden geldiği ölçüde aşabilmek için ilçemizde GEMLİK HALKI ESNAFINA SAHİP ÇIK kampanyasını başlatıyoruz.

Değerli başkanlarım esnafımızın içinde bulunmuş olduğu zorluklar ve Pandemi dolayısı ile bir gün açık bir gün kapalı olan esnafımıza devletimizin vermiş olduğu destekler yeterli gelmemektedir. Şartlar bu şekilde devam ederse esnafımızın birçoğu kepenk kapatmak zorunda kalacaktır.

Devletimiz esnafına olan desteklerini daha da çok arttırmalı, esnafımıza faizsiz geri ödemeli kredi olanakları sunmalı, esnafımızın problemlerine daha da çok odaklanıp çözüm üretilmesi adına meclis içerisinde esnaf bakanlığı oluşturmalıdır.

Büyük bir hızla ilçemizde ve ülkemiz genelinde açılan zincir marketlere esnafımızı ezdirmemek için devletimiz tarafından vaat edilen ve torba yasada da olup yasalaşmayan zincir marketlerle ilgili kanunun bir an önce meclisimizden çıkartılması gerekmektedir.

Ayrıca devletimizin pandemiden dolayı ile şuan kapalı olan esnaflarımızın işyerlerini gerekli önlemleri almak şartı ile bir an önce açması gerekmetedir.

 

 

 

 

(Son Güncelleme: 11 Şubat 2021)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir