Anılarınız Gemlik Kent Müzesi’nde yaşasın
Anılarınız Gemlik Kent Müzesi’nde yaşasın

Anılarınız Gemlik Kent Müzesi’nde yaşasın

Anılarınız Gemlik Kent Müzesi’nde yaşasın

Gemlik Belediyesi, kültür ve sanatın her alanında önemli adımlar atmaya devam ediyor. Gemlik’in kültür belleğini oluşturmak üzere restore edilen eski ahşap bina, Gemlik Kent Müzesi olarak ilçe halkına ve turistlere hizmet vermeye hazırlanıyor.

Müzenin iç teçhizatını hazırlandığını ve detay projelerini bitmek üzere olduğunun müjdesini veren Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, müzenin iç teçhizatını oluşturacak eşyaları ise kampanya ile toplamaya başladıklarını belirtti. Bir kenti geleceğe taşıyacak en temel yapı taşının geçmişi ile kurduğu derin bağlar olduğunu ifade eden Başkan Sertaslan, “İlçemiz Bursa civarında kurulan en eski kent, milattan önce 12. yüzyıla kadar uzanan tarihiyle birçok tarih kitabında geçiyor. Biz de Gemlik’in tarihini hep beraber ileri taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Gemlik Belediyesi olarak ilçenin hem geçmişine hem de geleceğine ışık tutacak, asırlara uzanan tarihi ve kültürel değerleri bir araya getirecek olan Gemlik Kent Müzesi ile ilgili hazırlıkların sürdüğünü ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan şöyle konuştu: “Şu ana kadar ciddi bir envanter kayıt altına alındı ve sergilenmeye hazır. Sizler de ata yadigârı eşyalarınızı Kent Müzesi’ne bağışlayarak, geleceğe doğru atılan bu önemli adımda pay sahibi olmak isterseniz lütfen bizimle iletişime geçin. Albümlerinizdeki kente dair eski fotoğrafları, geçmiş kuşaklardan size aktarılan kent tarihine ve kültürüne dair eşyaları, objeleri gelin birlikte inceleyelim ve sonrasında müzemizde sergileyelim. Gemlik’in hem tarihinde hem geleceğinde sizin de imzanız olsun. Anılarınız kent müzesinde yaşasın.”

Müzede sergilenmek üzere eşya bağışlamak isteyenlerin Gemlik Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğüne 0224 513 45 21 – 1124 numaralı telefondan ulaşabilecekleri ifade edildi.

(Son Güncelleme: 2 Şubat 2021)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir