Seçimde Öncelik Dönüşümde
Seçimde Öncelik Dönüşümde

Ümit ÖZDAĞ ve Bülent ARINÇ’ın Çıkışları

Ümit ÖZDAĞ ve Bülent ARINÇ’ın Çıkışları

Son günlerde önce İYİ Parti kurucularından Ümit ÖZDAĞ’ın, ardından da AKP kurucularından Bülent ARINÇ’ın yaptığı açıklamalar gündemde ilk sırayı aldı. Pek riskli işlere girmez görüntüsü veren İmit ÖZDAĞ’ın İYİ Parti ile FETÖ ilişkisi konusunda yaptığı açıklamalar siyasi kamuoyunu şoke etti. Ardından CHP, İYİ Parti, Saadet ve HDP arasında yapıldığı iddia edilen anayasa görüşmelerinin gündeme gelmesi ikinci bir şok yarattı. Bu çalışmalara yok diyen sayın AKşener’i zor durumda bıraktı. Ekranlarda elinde belge ve bilgilere dayanarak açıklamalar yapan Ümit ÖZDAĞ kamuoyunda bazılarınca inandırıcı bulundu.

Ve Ümit ÖZDAĞ tarafından yapılan açıklamalar sayın Akşeneri siyaseten sıkıştırdı. İşte tam bu sırada Alaaddin ÇAKICI tarafından Kılıçdaroğlu’na bir tehdit geldi.  Bu tehdit hem gündemi değiştirdi hem de m,llet ittifakının nefes almasını sağladı. Ardından siyaset sahnesiine Bülent ARINÇ çıktı.  Yargıdaki uzun tutukluluk uygulamasını eleştirirken Selahattin Demirtaş’ı örnek göstermesi uygun örnek olmadı. Ayrıca Demirtaşın yazdığı kitabıı övmesi ve herkese tavsiye etmesi devletin terörle mücadele felsefesine uygun düşmedi.  Arınç’ın beklenmeyen bu çıkışı Cumhurbaşkanı Erdoğanı dakızdırmışa benziyor.

Aslında her iki ittifak cephesine bakınca her iki ittifak üyelerinin birbirlerine olan bağlılıklarının çıkarlara endeksli olduğunu görüyoruz. İYİ Partinin milliyetçi parti mi, merkez parti mi, yoksa bir proje partisi mi olup olmadığını henüz anlayamadık. Cumhurbaşkanının İYİ Partiyi  yerli ve milli parti olarak tanımlası da kafaları netleştirmedi.  CHP de ise Muharrem İNCEE ve Mustafa SARIGÜL oyları bölecek mi yoksa sadece söylemde mi kalacaklar. Gelişmeleri dikkatle izliyoruz. AKP de ise Erdoğanın dışında mevcut sistemi yürütecek lider karakterli bir kadro göremiyoruz. Erdoğana Beştepede kadrolaşma yerine devlette kdarolaşma öneririz. Nitekim Naci AĞBAL’ın Beştepede görevli iken Merkez Bankasının başına getirilmesi doğru bir tercih olmuştur.

Günün Sözü

Söz ola kestire başı

Söz ola kese savaşı

Yunus EMRE

 

(Son Güncelleme: 26 Kasım 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir