Hisar Anadolu Lisesi öğrencileri uluslararası başarıya koşuyor
Hisar Anadolu Lisesi öğrencileri uluslararası başarıya koşuyor

Hisar Anadolu Lisesi öğrencileri uluslararası başarıya koşuyor

Hisar Anadolu Lisesi öğrencileri uluslararası başarıya koşuyor

Gemlik Hisar Anadolu Lisesi öğrencileri, 42 ülkeden yüzlerce öğrencinin katıldığı BUCA IMSEF 2020 Uluslar arası Bilim ve Sanat Fuarı kapsamında düzenlenen Proje Yarışması’nda finale kaldılar.

Gemlikli öğrenciler, Buca Belediyesi tarafından organize edilen ve fizik, kimya, biyoloji, mühendislik, enerji, bilgisayar, matematik ile müzik alanında gerçekleştirilen, BUCA IMSEF  2020 Uluslarası Bilim ve Sanat Fuarı’n katıldılar. Hisar Anadolu Lisesi öğrencisi olan Gemlikli gençlerden Handan Yılmaz, M. Cansu Irmak “Zeytin Yaprağı Ekstraktının Ev Yapımı Kışlık Domates Soslarının Fiziksel, Kimyasal, Mikrobiyolojik Özelliklerinin Üzerine Etkilerinin Araştırılması” projeleriyle Kimya kategorisinde; Gökçe Yılmaz, Recep Demirkıran Mühendislik-Enerji kategorisinde” Atık Kökenli Polimer Kompozitin Sodyum Penta borat İlavesi İle İyileştirilmesi ve Bina Kolonu Güçlendirici Plaka Olarak Tasarlanması “adlı projeleriyle uluslararası bilim fuarında finale kaldılar. 42 ülkeden yüzlerce öğrenciyi eleyerek finale kalan ve Gemlik’e gurur yaşatan öğrenciler, 14 – 18 Aralık 2020 tarihleri arasında projelerini çevrimiçi ortamda projelerini jüri üyelerine sunacaklar.

Öğrencilerin proje danışmanlığı yürüten Biyoloji Öğretmeni Serpil Korkmaz, Hisar Anadolu Lisesi olarak son dönemde gerek Türkiye’de gerekse uluslararası alanda önemli çalışmalara imza attıklarını belirtti. Yeterli destek ve ilgiyi gördüklerinde öğrencilerin harikalar yaratabileceğini söyleyen Korkmaz “Öğrencilerimiz, ilgi duydukları alanlarda projelerini hazırladılar. Biz de onlara gerek çalışma ve sunum sürecinde yol göstererek rehberlik ettik. Öğrencilerimizin finalde başarılı olarak okulumuza ve ilçemize gurur yaşatacağına şüphemiz yok” dedi.

Gemlik Hisar Anadolu Lisesi Müdürü Satılmış Kocabaş ise Serpil Korkmaz ve öğrencileri tebrik ederek, okulun Gemlik’in parlayan yıldızı olduğunu, öğrencilerinin farklı alanlarda önemli başarılar elde ettiklerini dile getirdi. Kocabaş “Gençlerimizin başarıları bizleri gururlandırıyor. Onlar yüzlerce katılımcıyı eleyerek başarılı olduklarında kendi gelecekleri için değerli işlere imza atarken ilçemizin de tanıtımına katkıda bulunmuş oluyorlar. Öğrencilerimizin çalışmalarını mutlulukla takip ediyor ve finalde kendilerine başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

(Son Güncelleme: 22 Kasım 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir