TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM
TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM

DOĞRULAR YANLIŞA ACI GELİR VE ŞİİR’İM

DOĞRULAR YANLIŞA ACI GELİR VE ŞİİR’İM

Bir bakan şimdiye kadar hiç görülmemiş şekilde sağlık sorunum var diyerek sosyal medya hesabından istifasını veriyor ve bir gün geçiyor, bu istifa adına af denilerek görevini bıraka bilir denilip görev ataması yapılıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti geleneğinde yeni geleneklerde yerini alıyor. İlgili konu ise, nedeni belirsizliklerle dolu kapalı kutu gibi görünse de, zaman gösterecek neler olacağını göreceğiz. İşin içinde başka işler varsa, asıl gerçek ne? Şunu görelim, sağlıkta, özellikle Cavit komplosu ile ilgili konularda ve korku panda-misinde dönüşen sürecin geçmişinde var olan ekonomi sıkıntılar üzerinde oluşturduğu olumsuz baskı kabusa dönüştü. Bilim adamları dahi doğrulardan söz etmeye korkuyor veya utanıyorlar ‘mı bilmiyorum.

Yerli ve milli beyinler ürettiği çözümlere standartlara uymuyor denilerek ilgili yetkililer nezdinde kabul görmüyor. Dar gelirli vatandaş ve sağlıkta kahramanca görev yapan insanlar ölmeye devam ediyor. Grip vak’aları dahi artık adeta Cavit’le etiketlenmeye başlandı ve ekonomi, gıda konusunda, bilim, teknoloji, aile, eğitimde, adalet, sosyal dengeler ve benzer durum hiç iç açıcı değil. Yolsuzlukla mücadelede ve işin ehline verilmesinde sınıfta kalındı. Medya ve STK’lar fikir bayan edemez hale geldiler. İstanbul’da olacak bir deprem insanların korkulu rüyası haline geldi. Makyaj üstüne makyaj sunumları halk kesimlerinde inandırıcı bulunmuyor. Her geçen gün kaygı artıyor. Sualde çözüm mukadderat cevabı deniliyor.

Ülkeyi yöneten siyasi iktidar ve ortakları yanlışlar üzerini kapatarak bir yere varılmaz doğruları yapılmasında ortak akılla acil tedbirler alınması ve topluma gerçekleri söylenip içte güvenin sağlanması gerekir. Bu siyasetin, bürokrasinin, medyanın ve ilgili tüm kurumlar ile bunu başarmanın çok kolay olmayacaktır. Bu konularda eğer güven tazelenmez ise, yarın insanlar daha önce doğru olanlar konularda kuşkuya kapılacaklar. Troller üzerinden, eklemlenmiş Medya’nın kiralık kalemleri üzerinden kitlelerin uzun süre, halkla ilişkiler yöntemleri ve toplum mühendisliği taktikleri ile güdülenmesi mümkün olacaktır.

Yanlışlar doğru olmaz neresinden dönülürse kardır. Doğrular yanlışa acı gelir. Olanlar dikkate alınmazsa bunun faturası çok daha ağır ve acı olur. Bakın ekonomide söylenenle gerçek arasında ne kadar fark varsa, diğer birçok konuda da durum çok farklı değil. Kol kırılıp yen içinde kalırsa kol ya kangren olur, ya çolak kalır. Gerçek herkes için en iyi olandır. Bir şey gerçek değilse politika ve bilim kılıfına da sarılsa bir şey değişmez. Gerçeğin her şart altında bir gün, bir şekilde ortaya çıkma gibi bir huyu var doğrular yanlış olmaz.
DOĞRULAR OLMAZ YANLIŞ
Yanlışlara desen doğru
Doğrular olmaz yanlış.
Üzerine örtsen örtüsünü
Doğrular olmaz yanlış.
*
İnsansan yaratana kulsun
Makamın cihanda hükmün
Yanlışına doğru dersin
Doğrula olmaz yanlış.
*
Yalanla halkı uyutursun
Tepeleme yükün tutarsın
Dünya varlığınla övünürsün
Haramın helalı olmaz.
*
Geçmişin özünde yok
Bulduğun nerden ayyuk
Bilirsin haramın çok
Doğrular olmaz yanlış.
*
Olanları sağır duyar
Aklınla dalga geçer
Edepsiz inkâr eder
Haramına doğru derler.
*
Ne söylesen utanmazlar
Yataklarda tok yatmazlar
Zihinleri doğruyu bilmezler
Yolsuzluklar olmaz doğru.
*
Yiyin beyler zehirlenin
Haramları helal deyin
Size’ de kalmaz bilin
Doğrular olmaz yanlış.
Y.T:09.08.2018

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir