Web Platformlarında Dijital Ajans
 Web Platformlarında Dijital Ajans

 Web Platformlarında Dijital Ajans

 Web Platformlarında Dijital Ajans

Dijital ajanslar, verimi en üst düzeye çıkarabilmek için yapılan stratejiyi uygulamaya başlar ve hizmet alan firmanın pazarlama bütçesini en verimli şekilde kullanmaya odaklanır.

Dijital Ajans, alışılagelmiş reklam ajanslarından farklı olarak; Online ve dijital ortamların tüm imkânlarını en verimli şekilde kullanarak faaliyetlerini sürdüren kuruluşlara verilen genel isimlerdir.

Dijital Ajans isim itibariyle çalışma alanlarını dijital ortamlar üzerine kurmuşlardır. Burada sosyal medya yönetimi, web tasarım, arama motoru reklamları (SEM), arama motoru optimizasyonu (SEO), mobil uygulama geliştiriciliği, sosyal medya reklamları gibi pek çok alan üzerinde gelişmiş stratejiler oluşturma görevini üstlenmektedirler.

Dijital Ajansların öncelikli görevi kişi ya da kurum fark etmeksizin vereceği hizmetin hedef kitlesine ve iş modeline en ince ayrıntısına kadar hâkim olmaktadır. Bunun akabinde hedef kitlenin hangi zaman aralıklarında online ortamlar üzerinde bulunduğunu ve yine bu kitlenin hangi sosyal ortamlarda daha çok etkileşim oluşturduğunuzu analiz etmektedir. Bu analiz doğrultusunda firma, gerekli adımları atabilmek ve verimi en üst düzeye çıkarabilmek adına bir pazarlama stratejisi oluşturacaktır.

Verimi en üst düzeye çıkarabilmek için yapılan stratejiyi uygulamaya başlar ve bu sırada hizmet alan firmanın pazarlama bütçesinin en verimli şekilde kullanılıyor olmasına büyük bir dikkat gösterecektir.  Online ortamlar kullanıldığı için gerekli araçları kullanarak oluşturulan stratejideki verim, dönüşüm oranlarının analizini yapar. Genelde firmalar satış yapmak isterler, yazılım şirketleri ise uygulamalarının satın alınmasını ya da indirilmesini isterler. Burada görüldüğü üzere şirketlerin çalışma alanları doğrultusunda verimin niteliği fark yaratabilmektedir. Örnek vermek gerekirse bir içecek firması sosyal medya ortamları üzerinde satış yapmayı beklemez, sadece bilinirliğini arttırmak ister. Bu yüzden her firmanın verimi ve dönüşüm ölçüm yöntemleri alanına göre fark gösterecektir.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir