Sertaslan Cumhuriyet’in 97. yılını kutladı
Sertaslan Cumhuriyet’in 97. yılını kutladı

Sertaslan Cumhuriyet’in 97. yılını kutladı

Sertaslan Cumhuriyet’in 97. yılını kutladı

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, “bu gün ben, Gemlik’in bir köyünden çıkıp belediye başkanı olarak sizlere sesleniyorsam bu cumhuriyet sayesindedir. Milli Mücadelede vatanı ve özgürlüğü için canını vermekten bir an olsun çekinmeyen Mehmetçiklerimizin sayesindedir. “Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesindedir” dedi.

Başkan Sertaslan’ın mesajı şu şekilde:

“Değerli hemşerilerim;

Milletimize en çok yakışan yönetim biçimi olan Cumhuriyetimizin 97. yılında sizlere bu sayfadan seslenmekten onur duyuyorum.

Bizleri ve bereketli Anadolu topraklarını gelecek bin yıllara taşıyacak, 82 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının özgürlük, eşitlik ve kardeşlik içinde yaşamasının garantisi olan Cumhuriyetimiz 100. yılına yaklaşıyor. Hiç şüphem yok ki pandemi süreci sona erip omuz omuza olduğumuz günler çok yakında gelecek ve bizler için bu çok değerli olan bayramımızı yeniden hep birlikte meydanlarda kutlayacağız.

Hepimize ilkokuldan beri ülkemizin kuruluş süreci, Milli Mücadelemiz, Cumhuriyetimiz, Atatürk ilke ve devrimleri anlatılıyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumundan gözlerini yumduğu tarihe kadar olan, onun ömrüyle bir olmuş Cumhuriyetimiz hakkında bilgi sahibi olmayanımız yok. Bu gün bütün çocuklarımız 1919 yılında yakılan kurtuluş meşalesinin 1922 yılına kadar zorlu savaşlar ile yanmaya devam ettiğini, bu meşalenin 1923 yılında ise dev bir Cumhuriyet ateşine dönüşerek bu günlere geldiğini biliyorlar. Fakat ben konuya daha farklı bir açıdan yaklaşmak, Cumhuriyetin esasında ne demek olduğunu anlatmaya çalışmak istiyorum.

Ailem, yüzlerce yıl önce ellerinde avuçlarında hiçbir birikimleri olmadan, tıpkı Anadolu’nun dört bir yanındaki insanlar gibi savaşa savaşa, eksile eksile Gemlik topraklarına gelmiş. Burayı kendilerine yurt edinmişler. Durmadan çalışıp geçimlerini sağlamışlar. Gemlik bize ekmek vermiş, sığınacak yuva vermiş, gidecek okul vermiş, dua edecek cami vermiş, nefes alacak deniz vermiş. Üstelik tüm bunları bize veren Gemlik, kimsin, kimlerdensin, fakir misin yoksa zengin misin dememiş…

Sonra Cumhuriyet kurulmuş. Vatanlarını canları pahasına savunan Anadolu insanına bu kez “ya ne istersin, ne dersin” diye sormuş bu ülke. Artık hiç kimse, bir kişinin iki dudağı arasından çıkan sözcüklere mahkûm değilmiş. Herkesin söz hakkı varmış, fikri soruluyormuş, seçim sandığı önüne geldiğinde fikri hür ve irfanı hür şekilde aklına yatan kişiye oyunu vermekte özgür olmuş. Cumhuriyet bizlere hürriyet vermiş, demokrasi vermiş, hak, hukuk, adalet vermiş…

Bu gün ben Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik’in bir köyünden çıkıp belediye başkanı olarak sizlere seslenebiliyorsam bu Cumhuriyet sayesindedir. Milli Mücadelede vatanı ve özgürlüğü için canını vermekten bir an olsun çekinmeyen Mehmetçiklerimizin sayesindedir. “Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesindedir. Yarın çocuklarımız büyüyüp Gemlik’in yönetiminde söz sahibi olduklarında, ülkemizi yönetmeye aday olduklarında biri çıkıp onlara din, dil, mezhep, meşrep, aşiret, para, pul sormuyorsa, her birimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit yurttaşları isek, ilçemizin en uzak köyünde yaşayan ile Gemlik’in merkezinde yaşayan hemşerimiz aynı eşit oy hakkında sahipse bu Cumhuriyet sayesindedir.

Bizlere düşen, Cumhuriyeti tüm varlığımız ve gücümüzle koruyup kollamaktır. Bu sayfadan sizlere bir kez daha söz veriyorum, ben ve çalışma arkadaşlarım, Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz ile gazilerimizin huzurunda, ülkemizi ve Cumhuriyetimizi korumak, geleceğe taşımak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz.

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!”

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir