REKOLTE TESPİT KOMİSYONU GEMLİK’TE TOPLANDI
REKOLTE TESPİT KOMİSYONU GEMLİK’TE TOPLANDI

REKOLTE TESPİT KOMİSYONU GEMLİK’TE TOPLANDI

REKOLTE TESPİT KOMİSYONU GEMLİK’TE TOPLANDI

Türkiye’nin sofralık zeytin ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Bursa, 2020-2021 sezonu öncesi İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda, Zeytin ve Zeytinyağı Rekolte Tespit Komisyonu, Gemlik Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde üçüncü toplantısını gerçekleştirildi.

Gemlik Ticaret Borsası’nda yapılan toplantıya; Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer Doğan, Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çakır, Gemlik Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Doğan, Gemlik Ticaret Borsası Genel Sekreteri Bahadır Selvi, Bursa Ticaret Borsası 2. Meslek Komitesi Başkanı ve Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldız,  Marmarabirlik Teknik Müdür Yardımcısı Ali Sevinç ve Bursa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü il zeytin sorumluları Lütfü Akbaş ile Yunus Emre Aşıkkutlu  katıldı.

Toplantının en önemli gündem maddesi Gemlik Bölgesinde yaşanan dolu felaketiydi. Gemlik Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır ve Meclis Başkanı Mustafa Doğan bölgede yaşanan dolu felaketinden dolayı sofralık zeytinde rekolte kaybı olacağını, Bölgemizin üreticileri bu felaketten olumsuz olarak etkilendiğini, İlçe tarım Müdürlüğümüz ve İl Tarım Müdürlüğümüzün yapacağı hasar tespiti sonrasında oluşacak hasar tespit raporunun Cumhurbaşkanlığı tarafından afet kapsamına alınması gerektiğini, Kurum olarak konuyu yakından ettiklerini söyledi.

Toplantı Marmarabirlik tarafından sahada yapılan çalışmaların anlatılması ve değerlendirmesi ile son buldu. Rekolte tahmin rakamlarının önümüzdeki hafta komisyonun bakanlığa sunacağı rapor sonrasında açıklanması bekleniyor.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir