D Vitamini Hakkında Her Şey
D Vitamini Hakkında Her Şey

Limonlu su yağ yakımını sağlar mı?

Limonlu su yağ yakımını sağlar mı?

Öncelikle metabolizmayı hızlandırdığı ve mideyi uzun süre sonra terk ettiği için tokluk sağlaması açısından ilk işimiz sabah kalkınca öncelikle su içmek olmalıdır.

Limon birçok vitamin, mineral ve fiyokimyasal denilen bileşikleri bol miktarda içerir ve asit içeriği yüksek bir meyvedir. C vitamini açısından da oldukça zengindir.

Amerikan Klinik Beslenme Dergisi’nde yayınlanan bir çalışmada yeterli miktarda C vitamini tüketen katılımcıların egzersiz esnasında daha fazla yağ yaktığından bahsedilmiştir. Bazı araştırmalarda ise yeterince C vitamini tüketenlerin daha düşük beden kütle indeksine sahip olduğu gösterilmiştir, ancak C vitamini tek başına zayıflatıcı etkiye sahip değildir, egzersiz esnasında yeterli miktarda C vitamini tüketenlerin yağ yakımı daha iyi olduğundan dolayı kiloları daha azdır. Limonlu su kişiden kişiye değişmekle beraber sindirimi kolaylaştırmaktadır. Ancak direkt olarak yağ yakımı sağlamamaktadır.

Reflü, gastrit gibi mide rahatsızlığı olanlar asit içeriğinden dolayı limonlu su tüketirken dikkatli olmalıdır. Ayrıca limonun tansiyon düşürücü etkisi olduğu için tansiyon problemi olanlar da limon tüketimine dikkat etmelidir.

İçtiğimiz suyun sıcaklığı nasıl olmalıdır?

Önemli olan su içmek olduğu için nasıl arzu edilirse o şekilde tüketmek en doğrusudur ancak bir çalışmada ılık ya da sıcağa yakın suyun mideyi terketme hızı 80 dakika iken, soğuk suyun 20 dakika olduğu gösterilmiştir. Yani suyu ılık olarak tüketmemiz daha fazla tokluk sağlayacaktır.

İşin özü sağlıklı kilo vermek için öncelikle günde 2-2,5 litre su içilirse daha uzun süre tokluk sağlayıp, metabolizmayı hızlandırıp kilo vermeye yardımcı olacaktır.

Dyt. Ayça Oral

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

2 Yorumlar

  1. Cok faydali ve aydinlatici bir yaziydi,tesekkur ederiz. Devamini merakla bekliyoruz

  2. Nurdan Ozdemir

    Duzenli olarak limonlu su tuketiyorum, uzman bir kisinin bu konuyu ele almasi cok bilgilendirici oldu. Bu tur yazilarin devamini bekliyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir