HUZUR SAATİM...
HUZUR SAATİM...

KİTAP KONAĞI’ nda RÖPORTAJ

KİTAP KONAĞI’ nda RÖPORTAJ

Doğrusuyla yanlışıyla, iyisiyle kötüsüyle bir haftayı daha geride bıraktığımız bugün, hafta içinde yapmış olduğum bir röportajı sizlerle paylaşmak istedim.

İyi yazmanın özü; samimiyet ve sevgi! 

Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?
Selin Işıl: Ben Selin Işıl. İstanbul’da yaşamaktayım. Gazeteci-yazar, yazar koçu ve teorisyenim. Sizin de anlayacağınız gibi tüm bu ünvanların alt yapısını oluşturan öz tanımlama ile ifade etmek gerekirse, ben bir yazarım.

Yazmaya başlama hikâyenizi öğrenebilir miyiz?
Selin Işıl: Hikâyeme “Kendimi bildiğimden beri yazıyorum” gibi klasik bir cümleyle giriş yapmayacağım! Çünkü zaten gerçek bir yazar iseniz, daimi mesleğiniz ne olursa olsun yazma yetiniz başladığı andan itibaren öyle ya da böyle, ucundan ya da kıyından hayatınızın her döneminde bir cümle bile olsa bir şeyleri karalamışsınız demektir. Benim için de durum budur. Yazma yeteneğim geliştiği ilk andan itibaren günlük tutarak başladım yazmaya. Ancak gerçek anlamda ilk kitabımın oluşmasına sebep olan durum, hayatımın en trajik yaşanmışlığı ile başlamıştır.

Kaç kitap yayınladınız konusu nedir?
Selin Işıl: 2 basılı, 1 görsel kitabım var. Bunun dışında yayımlanmaya hazır bir romanım mevcut. İlk kitabım “HAYATA TUTUNUYORUM” otobiyografi, 2. kitabım “HAYATIN ON ALTIN KURALI” kişisel gelişim ve bir diğeri masal.

Yazmak mı yayınlamak mı zor?
Selin Işıl: Severek yapılan iş zor gelir mi hiç insana? Ben yazarken huzur bulanlardanım. Bu yüzden yazmak zor diyemem. Tabii ki yazmanın çok büyük bir emek ve fedakârlık olduğunu söylemeliyim. Nakış gibi işlediğiniz her bir harf, her bir kelime emek ve fedakârlıktır ama asla zorluk değildir. Yayınlamak ise günümüz şartlarında maalesef hem çok kolay hem de çok zor. Nedenleri ise bu meslek grubu içinde olan herkesce biliniyor zaten.

Yazarken hangi kaynaklardan beslenirsiniz?
Selin Işıl: Ben huzur ve sükûnet insanıyım. Dolayısıyla huzurumun olduğu, sükûnetin hakim olduğu her yerde, kara kalem ve defterimin yanımda olması yeterlidir benim için. Hele ki bu atmosfer doğanın içindeyse değmeyin keyfime! Çünkü ana kaynak benim! Ve bu kaynağı ne kadar doğru beslersem karşılığında en güzel randımanı alacağımın bilincindeyim.

Çok okuyor musunuz? Çok genç okumadan yazıyor piyasa kalitesiz kitaplarla dolu fikrine katılıyor musunuz?
Selin Işıl: Çok okudum ve hâlâ okuyorum. Okuduğum kitap sayısını ben bile unuttum! Maalesef, günümüzün edebi trajedisidir bu! Edebi bir katliamdır okumadan yazmak! Yazmaya heves etmiş genç kardeşlerim, arkadaşlarım ve hatta büyüklerimin kitap okuma geçmişleri yok ise bir kitap yazmadan önce tekrar ve tekrar düşünmemeliler! Çünkü kitap yazmak, sadece hislerini ve fikirlerini aktarmak değildir. Bunu usulünce yapmaktır! Gözlem ve analiz yeteneklerini arttırarak da kâğıda dökebilmektir maharifet! Bu ise ancak çok kitap okumak ile mümkündür. Çünkü okuduğunuz her kitap başka bir dünyanın ve öğretinin kapısını aralar size. Kelime dağarcığınızı geliştirir… Ve hatta siz farkında olmadan yazım tekniğinizi, görüş açınızı, kendini ifade edebilme yeteneğinizi bile geliştiren budur. Üzülerek söylüyorum ki “evet, piyasa kalitesiz kitapla dolu”. Zaten iyi bir okursanız, kitap okumuş bir yazar ile hiç kitap okumadan sadece duygularını ifade etmek için kalemi eline almış biri arasındaki farkı rahatlıkla ayırt edebilirsiniz.

Yazmak sizin için ne ifade ediyor?
Selin Işıl: Yazmak, benim ilacım. Hayat, ruh, can… Güzele dair ifade edebileceğim her duyguyu barından kelime; yazmak.

İyi yazmanın formülü sizce nedir?
Selin Işıl: İyi yazmanın özü; samimiyet ve sevgi! Samimiyetsiz ve sevmeden yapılan her şey havada asılı kalmış demektir, tamamlanmamış, bir bütün olamamış demektir. Samimiyetini ve sevgisini sözcüklerine yansıtmalı insan.

Daha iyi yazmak isteyenlere ne önerirsiniz?
Selin Işıl: Daha iyi yazmak isteyenler için profesyonellerden yardım almalarını tavsiye ediyorum. Son birkaç senede gerçekten yazmaya gönül vermiş ancak nereden, nasıl başlayacağını bilmeyen ya da ne şekilde, hangi usulde yazacağını kestiremeyen ve dahi konuşurken duygularını mükemmel bir şekilde ifade edip, iş yazmaya gelince tutulup kalan kişilerden gelen talep üzerine ben bir yazarlık akademisi açtım. Bu anlamda içinde yazma cevheri, ruhu ve isteği olan kişilerle çok güzel yollar kat ettik. Kendileri bile ilk başladıkları an ile son halleri arasındaki farka ve ilerlemeye şaşırdılar. Aslında benim tek yaptığım, onların yazma hamurunda var olan değerleri şekillendirmek oldu ve oluyor. Sözün özü; destek almalarını tavsiye ederim.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir