MKS Marmara Gemlik’in Gururu Oldu

MKS Marmara Gemlik’in Gururu Oldu

Gemlik’in en köklü sanayi kuruluşlarından biri olan, kalitesi ve standartları ile adından söz ettiren MKS Marmara, 2019 yılında da zirveyi kimseye bırakmayarak sektöründeki ihracat yarışında birincilik ipini bu yıl da göğüsledi.

Gemlik’te 43 yıldır ileri teknoloji ile üretim yapan MKS Marmara; mamullerinin %70’ini, Dünya’nın önde gelen ekonomileri olan ABD ve AB pazarlarına ihraç ederken, organik kimyasallar ihracatında 2009-2012 yılları arasında Türkiye ikincisi, 2013 yılından bu yana da sürekli olarak Türkiye birincisi oldu.

   

Sektörün Yıldızları Arasında Bir Gemlik Firması

MKS Marmara’nın da başarılı bir aktörü olduğu ve birçok sektöre hammadde, yarı mamul ile ürün üreterek stratejik bir sektör olan kimya sektörü, 2019 yılında 20,6 milyar dolarlık ihracatla tarihi bir rekor kırarak büyük bir başarıya imza attı. Türkiye’nin toplam ihracatından yüzde 11,44’lük bir pay alan kimya sektörü, 2019 yılında yüzde 18,54 büyüdü. Sektörden yaklaşık 7 bin ihracatçı firmayı temsil eden İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), Türkiye’nin toplam kimya ihracatının yüzde 50’den fazlasını gerçekleştirdi.

Türkiye Organik Kimya Sektörünün İhracat Lideri: MKS Marmara Entegre Kimya Sanayi A.Ş.

Sektörün bu başarısında büyük pay sahibi olan ve 2019 yılında en fazla kimya ihracatı gerçekleştiren ihracatın yıldızı konumundaki firmalar, 2019 İKMİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde açıklandı. Pandemi süreci nedeniyle bu yıl ilk defa online olarak gerçekleştirilen ödül töreni, İKMİB’in youtube kanalından ve web sitesinden canlı olarak yayınlandı. Törene; Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ve İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister de iştirak ederek birer konuşma gerçekleştirdiler. 2019 İKMİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde; MKS Marmara gerçekleştirdiği ihracat ile 2019 yılı organik kimyasallar ihracatında Türkiye birincisi olarak açıklandı. Törende kimya sektörü ürün gruplarında toplam 28 kategoride ilk beşe giren 140 firmaya ödül verildi.

(Son Güncelleme: 13 Temmuz 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir