Sahillerde cankurtaranlar göreve başladı
Sahillerde cankurtaranlar göreve başladı

Sahillerde cankurtaranlar göreve başladı

Sahillerde cankurtaranlar göreve başladı

Gemlik sahillerinde cankurtaranlar göreve başladı.

Gemlik Belediyesi’nin talebi üzerine Kumla, Karacaali, Narlı ve Kurşunlu sahillerine ait yetki, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından iki yıllığına Gemlik Belediyesi’ne devredilmişti. Devrin Haziran ayında tamamlanmasının ardından sahillerde düzenlemeler başlamış, hızla tamamlanan temizlik ve kumlama ile sahiller yaza hazır hale gelmişti. Öte yandan ilçedeki denize girilebilir alanlarda sağlıklı ve güvenli bir tatil ortamı oluşturmayı hedefleyen Gemlik Belediyesi, cankurtaran hizmetini de faaliyete geçirdi.

Geçtiğimiz hafta göreve başlayan cankurtaranlar, sahillerde yerlerini aldılar. Denize giren vatandaşları mantarlar arasındaki güvenli alanda yüzmeleri için dikkatli olmaya çağıran cankurtaranlar, şimdiye kadar ilçe genelinde yaşanan bir kaç boğulma vakasına müdahale ederek tatilcilerin zarar görmesini engellediler.

Haftanın her günü sabah 9.00’da göreve başlayan cankurtaranlar, 19.00’a kadar sahillerde güvenli yüzme ortamı sağlıyorlar. Kurşunlu’dan Narlı’ya görev yapan 14 cankurtarana ayrıca olaylara hızlı müdahale için üç adet hücumbot da tahsis edildi.

Başkan Sertaslan: “Sahillerimizde çalışmalarımız sezon boyunca sürecek”

Sahillerin Gemlik Belediyesi’ne devri ile daha hızlı hizmet sağlanacağını belirten Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, kıyı bölgesinde ihtiyaçların sürekli olduğunu ve yedi gün yirmi dört saat boyunca takipte olduklarını söyledi. Başkan Sertalan cankurtaran hizmetleri ile ilgili şöyle konuştu: “Daha önce Bursa Büyükşehir Belediyemiz yetkisinde bulunan yazlık bölgeler bizim talebimiz üzerine belediyemize geçti. Devir teslim Haziran ayının ilk günlerinde gerçekleştiği için bir takım çalışmaları hızla gerçekleştirmek için özen gösterdik. Temizlik ve çevre düzeni ile başlayan çalışmalarımızda güvenli yüzme bölgeleri oluşturmak için sahile mantar yerleştirdik. Mantarları geçmeyen vatandaşlarımız güvenli şekilde yüzebilir. Ayrıca yaşanacak her türlü olumsuz duruma karşı cankurtaranlarımız da göreve başladı. Günde on saat kesintisiz hizmet veren cankurtaranlarımız şimdiden boğulma tehlikesi yaşayan bazı vatandaşlarımıza yardımcı olarak güvenli şekilde kıyıya ulaştırdı. Yazlık bölgelerimizdeki temizlik, sağlık ve güvenlik odakları çalışmalarımız sezon boyunca devam edecek.”

(Son Güncelleme: 7 Temmuz 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir