HUZUR SAATİM...
HUZUR SAATİM...

HAZİRAN BİTERKEN…

HAZİRAN BİTERKEN…

 

Ve nihayet 2020′ nin bir ayını daha tüketip bitirmek üzereyiz!

 

“Nihayet” diyorum çünkü tüm sempatimizle karşıladığımız 2020’nin pek de hayırla, uğurla ve keyifle geçip gitmemekte ısrarcı olduğunu hep birlikte tecrübe ediyoruz.

 

Dile kolay, altıncı ayını da devirmekte olduğumuz bu yılın bizlere sunduklarına bakınca neden bir an önce “geçip gitsin, bitsin artık” diyerek, neredeyse dualara gark olduğumuzu anlamamak mümkün değil.

 

İsterseniz birlikte suya sabuna dokunmadan, yamacından geçerek, haziran ayına kısaca göz atalım.

 

Bu ay da koronalı yaşam tam gaz devam ederken, hem ülkemizde hem de dünya ülkelerinde yaşayan milyarca insan bunalmanın ötesinde bir zihin yorgunluğu içindeydi.

 

Başından beri umursamayanlar yine umursamaz tavırlarla “eller havaya” modunda şuursuzca yaşamaya devam ederken, bu işin ciddiyetini anlayanlar, bilenler aynı hatta daha fazla bunalmış bir modla hem tedbirlere devam etti hem de bu illetten tek kurtuluşumuz olan aşının bir an önce bulunması için dualar ve dileklerde bulundu.

 

Haziran ayında bana göre diğer dikkat çekici durum ise şuydu; uzmanların dilinden “Süper hücre” kelimelerinin telafuzunu ilk defa duyduğumuz ay oldu bu ay. Artık nur topu gibi bir iklim değişikliğimiz var!

Bundan sonra bizi bırakmadan, ara ara kendini hatırlatacak olan başkaca sevimsiz bir değişim! En acı tarafı ise, kısacık süren bu süper hücre dediğimiz hava olayının can almış olması.

 

Aslında kendisiyle geçen senenin temmuz ayında tanışmış olmamıza rağmen, bununla ilgili tüm açıklamalar, olasılıklar ve bu afetin gerçekleştiği anlarda alınacak önlemlerin duyurusu için neden bir sene beklenmiş olduğunu anlayamadım! Bu da işin başka bir boyutu.

 

Yine haziran ayında kendinden bahsettiren irili ufaklı depremleri söylemeden geçemeyeceğim. Kaldı ki işin ehillerine göre büyük deprem kaçınılmazmış. Bu çarpık yapılaşmada buna dair önlemi nasıl alacağımız konusunda en ufak bir fikrim yok. Kaldı ki İstanbul gibi ,binaların üst üste bindiği bir şehirde hangi önlemi, nasıl alabileceğimiz konusunda diller suskun!

 

Sevgili okurlar, bu üç konu bile sanırım haziran 2020′ yi tanımlamaya yeter de artar bile. 2020′ den bir ay daha harcamış olmak, atlatılan bunca badireye bakıldığında “zafer” niteliği taşıyor bence!

 

Gerçi 2020′ nin yarısını aşmak üzere olduğunuz şu günlerde gelecek ay ve yıllarda bizi nelerin beklediğini bilmiyoruz elbette ama dileğim o ki; gelecek zaman dilimi şu geçirdiğimiz evreden daha ferahlatıcı olur umarım. Dilerim ” beterin beteri var” deyiminin karşılığını bulmayacağımız güzel aylar ve yıllar yaşarız.

 

Yaz günlerinde bir parça soluklanmanız dileğiyle,

 

Esen kalın.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir