Ağdemir, Normalleşme Sürecini Değerlendirdi
Ağdemir, Normalleşme Sürecini Değerlendirdi

Ağdemir, Normalleşme Sürecini Değerlendirdi

Ağdemir, Normalleşme Sürecini Değerlendirdi

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Paşa Ağdemir Pandemi Sonrası Normalleşme Sürecine İlişkin Açıklamalarda Bulundu;

Ağdemir başta sağlık ordumuz , bilim kurulumuz ,sağlık bakanlığımız, ilgili bakanlıklarımız ve Cumhurbaşkanımızın himayelerinde yürütülen başarılı süreç için teşekkür etti. Malum sürecin bir çok ülkenin sağlık ve ekonomi alanlarında ağır tahribatlar yarattığını fakat ülkemizde alınan erken tedbirler neticesinde başarı ile yürütüldüğünü ifade etti.

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası; 2000’i bulan Üyesi ,2019 yılı itibari ile 13 milyar dolar ihracat hacmi, 2 milyar dolar işlem hacmi olan uluslar arası üretim yapan büyük ölçekli firmaların yer aldığı Serbest Bölgesi, Ülkemizde ilk 500 arasına giren  sanayi firmaları , 4 büyük limanı ile Türkiye ekonomisine katkı sunmaktadır.

Özellikle ekonomik alanda Birlik Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun girişimleri ile 365 Oda ve Borsa başkanları  ve ilgili bakanlıklarımız ile yapmış olduğumuz webinar toplantılarımızda malum süreçte yerelde yaşanan sorunların eş zamanlı olarak bildirilmesi ve çözüme ulaşmasının da olumlu geri dönüşlerini alıyoruz dedi.

İçişleri Bakanlığımızın malum süreçte yayınlamış olduğu sokağa çıkma kısıtlamalarına yönelik genelgelerde, özellikle ihracatçı ve imalatçı firmalarımız minimum seviyede iş akışlarına devam etmelerinin önü açılarak, pandeminin ekonomik etkilerini en aza indirgemeye çalıştık dedi.

Bu süreçte bizlerden yardımlarını ve desteklerini esirgemeyen uyumla ve büyük fedakârlıklarla çalışan başta Gemlik Kaymakamımız Sayın Yaşar Dönmez nezdinde ilçemizin tüm kamu kurum ve kuruluşlarının kıymetli temsilcileri ve çalışanları ile tedbirlere maksimum seviyede riayet eden vatandaşlarımıza da çok teşekkür ederim dedi.

Ağdemir sözlerine 09 Haziran Salı günü yapılan Bakanlar Toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Sayın Cumhurbaşkanımızın ekonomik alanlardaki satır başlarına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu ; ‘Salgın sonrası yeniden şekillenecek üretim ve ticaret ilişkilerinde ülkemizin öne çıkması için hem sağlık tedbirlerini, hem ekonomik tedbirleri sıkı tutarak Türkiye’nin bu tarihi fırsatı kaçırmaması için gereken her şeyi yapacak, her mücadeleyi yürüteceğiz’ ifadeleri bizler için heyecan vericidir dedi.

Ticari işletmelerin normalleşme sürecine ilişkin açıklanan yeni kararlar ile  birlikte Cumhurbaşkanımızın da belirttiği üzere Korona virüs salgınının küresel ekonomi üzerindeki etkilerinin ülkemizin tıpkı sağlık alanında olduğu gibi ekonomide de hızlıca devreye aldığı ekonomik istikrar kalkanı gibi çok kapsamlı tedbirler ile salgının ekonomi üzerindeki etkilerini en aza indirmeyi başarmıştır.

Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamalara değinmeye devam eden Ağdemir ; malum sürecin ekonomik etkilerini azaltan Ekonomik İstikrar Paketi’nin devamı olarak Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu istihdam kalkanı reform paketinin önemine dikkat çekti.

Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Yeni dönemde üretim ve ihracat odaklı büyüme politikamızı daha güçlü şekilde uygulamakta kararlıyız. Bunun için reel sektörümüze ve sanayicimize daha çok destek vereceğiz. Yenilikçi ve yüksek katma değerli üretimi ve istihdamı artıracağız. Yatırımların yüksek ve orta yüksek teknolojili sektörlere yönelmesini sağlayacağız. Salgın döneminde ülkelerin kendi kendine yetebilmesinin önemi daha iyi anlaşıldı. Türkiye olarak son yıllarda yerli ve milli üretimi güçlendirecek çok önemli adımlar attık. Bunlardan biri de stratejik alanlardaki firmalar için geliştirdiğimiz 20 milyar liralık yatırım teşvik kredileridir. Böylece ertelenen yatırımların daha güçlü bir şekilde devreye alınmasını temin etmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde dünya genelinde yeni ticaret imkânlarının doğacağını düşünüyoruz. Salgın sürecinde yürüttüğümüz başarılı mücadeleyle dünyada bu konuda en iyiler arasında yer aldığımızı gösterdik. Üretim, ticaret ve lojistik avantajlarımızla salgın sonrasında dünya ekonomisindeki yerimizi daha da güçlendireceğiz’ ifadelerinin ülkemizin kalkınması adına önemli adımlar olduğunu belirtti.

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ağdemir son olarak pandemi süreci ve devamı normalleşme sürecinde üyelerimizden gelen tüm sorun ve çözüm önerilerinin ilgili paydaşlarla değerlendirildiğini gündemlerinin tamamen ticaretimizin olumsuz etkenlerinin pasifize edilerek hacminin arttırılmasına yönelik çalışmalar olduğunu  belirtti.

(Son Güncelleme: 10 Haziran 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir