FASULYE TANITIMI DİYE İZİN ALDILAR, PAZARA ÇEVİRDİLER BÜYÜKŞEHİR MÜDEHALE ETTİ
FASULYE TANITIMI DİYE İZİN ALDILAR, PAZARA ÇEVİRDİLER BÜYÜKŞEHİR MÜDEHALE ETTİ

FASULYE TANITIMI DİYE İZİN ALDILAR, PAZARA ÇEVİRDİLER BÜYÜKŞEHİR MÜDEHALE ETTİ

Gemlik Esnaf Odası başkanı İsmail Beki’nin girişimleri sonrası, Gemlik’te coğrafi işaretli ürünler için düzenlenen festival, Büyükşehir Belediyesinin izin verilen şartlar dışında satış yapıldığı gerekçesi ile durduruldu.

FASULYE TANITIMI DİYE İZİN ALDILAR, PAZARA ÇEVİRDİLER BÜYÜKŞEHİR MÜDEHALE ETTİ

Gemlik İskele (15 Temmuz Demokrasi) Meydanında 1. Coğrafi Ürünler Kültür Festivali adı altın başlayan etkinlik, Gemlik esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Beki’nin girişimleri sonucu Bursa Büyükşehir Belediye ekipleri tarafından durduruldu.
FASULYE TANITIMI DİYE İZİN ALINMIŞ
Gebze’den bir ismin, Bursa Büyükşehir Belediyesine ‘’İspir Fasulyesi tanıtım’’ günleri adına izin aldığı öğrenilirken, ortaya çıkan görüntünün fasulye ile alakası olmadığı, ticaret yapıldığı ve izin kapsamında olmadığı için etkinlik durduruldu. Festival alanında, cağ döner, sucuk, peynir, pişmaniye, kuruyemiş, baharat, bölgesel içecekler ve benzer pek çok ürünün bulunduğu ve ticaretinin de yapıldığı gözlendi.
18-22 Ocak tarihleri arasında yapılması planlanan etkinlik, usulsüz ticaret neticesinde sonlandırıldı.
İsmail Beki, “söz konusu izin Bursa Büyükşehir belediyesinin alanın tahsisini sadece tanıtım için yapmasına rağmen burada stant açan firmaların ziyarete gelen vatandaşlara satış yapmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, sıkıntılı olan ve gelir kaybı yaşayan Gemlik esnafını daha da sıkıntıya soktuğunu söyledi.
Beki; “edindiğimiz bilgilere göre ilerleyen günlerde bu söz konusu festivalin çeşitli illerle devam etmesinin planlandığını öne sürerek, yetkililerimizden isteğimiz esnafımızı, ticaret erbabımızı sıkıntıya sokan bu tür organizasyonların tekrar edilmemesidir” dedi.

İsmail Beki, bizi bu konuda yanlız bırakmayan ve Gemlik esnafının yanında olan Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer ışık’a ve  Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir