HUZUR SAATİM...
HUZUR SAATİM...

Bir içeri bir dışarı!

Bir içeri bir dışarı!

 

“Bir içeri, yok olmadı vaz geçtim hadi dışarı ” derken eni konu şaşkına dönmüş olan halkımıza tavsiyelerde bulunmak isteyeceğim konulara değineceğim bu hafta.

 

Aylardır yapılan korona açıklamaları, yüzlerce anlatı, söyleşi ve aslında sayılarının ne kadar çok olduğunu fark ettiğimiz bilim insanlarının konuşmaları derken hepimiz sanırım artık fenalık geçirecek noktaya geldik.

 

Maske tak, eldiven çıkart…Yok olmadı, bir rahatsızlığınız yoksa maskeye ne gerek var? Sirkeli suyla yıka, hayır efendim sabunlu su daha etkili! O da olmadı çamaşır suyu..İstersen hepsini de kullan… Nefes alma, oturma kalkma, gez- gezme, oraya git buraya gitme, dokunma gülme ve hatta yaşama…

 

Tabii ki ben bir parça abartıya kaçarak yazsam da sizler aslında ne demek istediğimi gayet iyi anladınız sevgili okurlar. Bu örnekleri çoğaltmak kaçınılmaz.

 

Sığar mı 4 aydır yaşadığımız süreci bir iki satırla özetlemek? Sığmaz… Hatta destan bile yazılır.

 

Lakin, üzerinde gereğinden fazla durduğumuzu, yazdığımızı, çizdiğimizi ve konuştuğumuzu düşünerek ben, bundan sonra ne yapalıma değinmek istiyorum. Zira olan oldu, biten bitti bu vakte kadar.

 

Güzel insanlar, bunların hepsini bir tarafa bırakın ve kişisel sosyal mesafenizi koruyarak, hijyene dikkat ederek yaşamınıza devam edin. “Korkunun ecele faydası yok” demiş Atalarımız. Tedbirinizi alarak hayatlarınıza devam edin, hayatı içinize sindirerek ve elbette kendiniz ve sevdikleriniz için tehlike arz etmeyerek.

 

Balkonunuzda, bahçenizde veya şartlarınıza- ortamınıza uygun her neredeyseniz güzel havanın tadını çıkarın. Çayınızı için, kahvenizi yudumlayın bu hafta sonu. Olmadı; ayranınızı!, şerbetinizi ! için keyifle.

 

Şöyle ruhunuzu ayrıntısıyla dinlendirip demlendirin kendinizi.

 

Bitmez bu dünyanın telâşı, tantanası, girdabı. İki güncük de olsa hayattan mola alın bir güzel.

 

Hiç birimiz bir kez daha dünyaya yeniden gelecek kadar şanslı değiliz. Ve yaşadığımız şu anı bir daha yaşama olanağımız olmayacak. Bunun farkındalığıyla keyfinizce, yaşamınızdaki olan veya olmayan hiç bir şeye takılmadan, saplanıp kalmadan, düşünmeden sosyal mesafeyi de korumayı unutmadan gönlünüzce yaşayın.

 

En azından iki günlük de olsa kendinize karşı bu konuda cömert olun.

 

Sevgiyle kalın.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir