HUZUR SAATİM...
HUZUR SAATİM...

PSİKOLOG!

PSİKOLOG!

Pandeminin gölgesinde ilerleyen ülke ve dünya gündeminde mutlu bir güne daha uyanıyoruz her sabah!
Ya da mutluymuşuz gibi yaptığımız bir güne.
Her şey sadece göstermelik!
Şu dönem kendimizi bile kandırıyoruz ki en çok buna ihtiyacımız var aslında. Kendi kendimizi mutlu olduğumuza inandırmaya ve ikna etmeye. Çünkü biliyoruz ki kendimizi ne kadar iyi kandırabilirsek bu konuda, etrafa yaydığımız ışık da o kadar aydınlık olacak.
Tabii yaşadığımız serüvende bunu yapmak hiç kolay olmuyor. Hele ki içinden geçtiğimiz bu kaoslu ortamda her geçen gün daha da zorlaşıyor.
Bunun sebeplerini hadi gelin birlikte irdeleyelim diyeceğim ama her şey hepimiz tarafından o kadar açık ve net ortada ki irdelenecek, sözüm ona kökenine inecek bir şey de kalmadı aslında.
Çünkü 83 milyonun 80 milyonluk kısmı bu gerçekle birlikte yaşıyor ( kalan 3 milyon zaten her şart altında hayatını nefis bir şekilde idame ettirdiği için genele bakarak yorum yapmak daha realist olur diye düşündüm).
Şu beş paragraflık yazımın ana temasına gelirsem; aslında bu ülke insanının psikolojik olarak daha da yerlere düşmesine sebep olan korona falan değil!.
Ekonomi
Ekonomi
Ekonomi …
Zaten yıllardır parasızlığın belini büktüğü halk, sözüm ona koronanın etkileriyle kırıntı kadar olan sabrını, metanetini ve dayanma gücünü de yitirdi sonunda.
Ve zaten zordan gülen yüzler artık hiç gülmez oldu.
En dayanıklı ve dirençli sandığım kişilerin bile psikolojileri diplerinde dibine kadar indi şu son  bir kaç haftada.
Düşünün ki kimsenin bırakın birbirine karşı , kendine bile mutluluk oyunu oynayacak mecali kalmadı artık.
Diller tutuk, yüzler asık, geleceğe dair umutlar bitik ve yitik. Herkes karambole yaşıyormuş hissinde…Canlar sıkkın, ruhlar bıkkın.
Birileri bu ülkede tez zamanda ya ekonomiyi düzeltmeli ya da altını çizerek söylüyorum sağlam psikologlar ve hatta psikiyatristleri devreye sokmalı. Acilen!
Sağlam dememin nedeni; gidilen psikiyatristin ele tutuşturduğu 3 kalemden oluşan reçetesi değil! Hastasıyla konuşan, hastasının sorununu eni konu çözmek için uğraşan psikolog ve psikiyatristlerden bahsediyorum.
Halkın buna ihtiyacı var.
Çoğunluğun buna ihtiyacı var.
Umarım milletin direnci daha çok kırılmadan birileri bunun farkına varır ve önlem almak için bir an önce kolları sıvar.
Her şeye rağmen, yarınlara umutla bakacağınız aydınlık bir gelecek diliyor ve esen kalın diyorum.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir