AYASOFYA 86 YIL SONRA VERİLEN KARAR DOĞRU OLANDIR VE ŞİİR’İM
AYASOFYA 86 YIL SONRA VERİLEN KARAR DOĞRU OLANDIR VE ŞİİR’İM

RAMAZAN BAYRAM ÖNEMİ VE ŞİİR’İM

RAMAZAN BAYRAM ÖNEMİ VE ŞİİR’İM

İslam aleminde önemli ay olan. Ramazan Ay’ını geride bırakarak. Ramazan bayramına kavuşmak ve Ramazan ayında yapılan tüm ibadetlerin huşu içinde yapılmasıyla bayramla beraber gerçek ihtiyaç sahiplerine, yetimlere gariplere, fakirlere, sadaka, zekât, fitre bolca vererek yardımların yapılmasıyla, bayrama girmek en makbulü olanıdır. Hz. Peygamber Efendimiz buyurur ki mescitlere giderek bayram namazların kılmalarını söylemiş ve dini bayram namazları ezansız ve kametsiz kılınan namazlar ve hutbeden önce kılınır. Bayram namazından sonra akraba, komşu, dostları ziyaret edilir ve küskün dargın olanlar barışarak helallik alınır. Allah kullarının günahlarını her daim af eder fakat şirk koşan kulların günahları affı değildir. Ramazan ayı boyunca huşu içinde ibadetlerini yerine getirenler. Rabbım bir yıllık günahlarının bu af ayın olmasında affı olmuştur inşallah.

*

Kur-anda. Ramazan bayramı açıklaması yok sadece bayram kelimesi ( Maide 114 ayet ) İşareti olarak. Hz. İsa’nın son yemeği anlamında din bayramlar hadislerde var. Hz. Peygamber Efendimiz. Medine’ye hicret ettiğinde, Medine’de halk tarafından kutlanan, Nevruz ve (Mihri can bayram sevgi anlamı) olarak kutlamaları görünce ve der, Allah sizlere daha hayırlısı olan bunların yerine sizlere, Ramazan ve Kurban bayramları hediyesidir. ( Sünen –ı Ebu Davut salatı 239)

*

Ramazan bayramı süsleri kavuşmak, kaynaşmak, sevgi, barış, huzur, kardeşlik günü olmasıyla buluşarak ikramlarla helalından yiyerek, içerek paylaşarak kutlamak ve çokça tekbirler getirilerek. Rahibimiz bu bayram günlerine sağlık içinde kavuşturduğundan dolayı şükretmektir. Bu duygu düşünceyle elveda Ramazan, hoş geldin Bayramı ve bu yıl ’ki Ramazan ve Ramazan Bayramı geçmiş yıllar gibi yaşayamadık. Çünkü korona virüsü nedeniyle ramazan teravi namazlarını camilerde kılmasak ta ve benzeri ibadetleri yapamasak ta, evlerimizde kalarak aynı duygular içinde yaptık ve Ramazan Bayramını da, aynı duygular içinde anarak sağlığımız için tedbir alarak huzur, sevgi, barış kardeşlik için bol dua, kötülükleri ve bu korona virüsü Rabbım bertaraf eylesin. Ramazan bayramı tüm insanlık alemine hayırlara vesile olsun. ”AMİN” Saygı hürmetlerimle güzel günler gelecekte birlikte olsun.

KALMADI ESKİ BAYRAM GÜNLERİ

Neşesi yok geçmiş unutulmuş,

Sevdalar tükendi azı kalmış,

Dostlar meclisten kaçar olmuş,

Neşesi gitmiş bayram günleri.

*

Zengin zaten evinde durmaz,

Kapılar kapalı misafir görmez,

Tatil diyerek hatır sorulmaz,

Garip şimdiki bayram günleri,

*

Çoğunluk çalar ayrı telde,

Saygı kalmamış başta üstte,

Yaşlının boynu bükük halde,

Sevgisiz olmuş bayram günleri.

*

Ülkemde yörelerin her köşesi,

Kalmadı tatlı sohbet muhabbeti,

İkramların zaten bitmiş lezzeti,

Bayramlar olmuş tatil günleri.

*

Yeter diyerek kelamı bitirdim,

Bu tespit doğru kırılmayalım,

Yazdım şiiri satırlara anlayalım,

Kalmadı eski bayram günleri.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir