Gemlik’te  4 Bin Aileye Biner Lira Nakdi Yardım

Gemlik’te  4 Bin Aileye Biner Lira Nakdi Yardım

Gemlik’te  4 Bin Aileye Biner Lira Nakdi Yardım

 

Hükümetin bin TL’lik  1.ve 2.faz yardım paraları da Gemlik’te sahiplerine ulaştırıldı.

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında hükümetin ihtiyaç sahipleri ve  koronavirüs tedbirlerinden olumsuz etkilenenlere yönelik sürdürdüğü 1.000 TL’ lik nakdi  yardımları ülke geneli ve  Gemlik ilçemizde de tüm hızıyla sürüyor.

I.Fazda  Corona virüsünün ekonomik etkilerini azaltmak için ülke genelinde  2 milyon 111 bin haneye  Gemlik’te ise 1600 haneye 1-5 Nisan arasında 1.000 TL’lik ilk ödeme yapılmıştı.

2.faz da, birinci  fazda  faydalanmamış ülke genelinde 2 milyon 300 bin haneye  Gemlik’te 2400 haneye 1000 TL’lik nakdi yardımla hak sahiplerinin evlerinde bu hafta teslim edildi.

Ak Parti Gemlik İlçe Başkanı M. Şamil Yiğit de hükümetin yaptığı bin TL’ lik nakdi yardımların ilçemizde dağıtılmaya devam edildiğini, şimdiye kadar toplamda 4 bin aliye 1000 TL’ lik nakdi yardım yapıldığını belirterek şunları söyledi ‘ şimdiye kadar herhangi bir yardımdan faydalanmamış ve Koronavirüs salgını nedeniyle  ekonomik durumu bozulmuş olan vatandaşlarımız da e-devlet üzerinden 3. faz yardımı alabilmek için başvuruları başladı. Kimlik numarasısın son rakamına göre başvuru günleri belirlendi. Hafta sonu ise kısıtlama olmadan başvuru yapılabilecek’

  1. fazda kimlerin faydalanacağına da açıklama getiren Ak Parti İlçe Başkanı Yiğit ‘sosyal yardım havuzunda yer almayan ancak koronavirüs nedeniyle zor duruma düşen, işyeri kapanan, işten çıkarılan kişiler hedefleniyor. Koronavirüsün maddi olarak zarar verdiği herkes bu kapsama girecek’ şeklinde konuştu.

Ak Parti İlçe Başkanı Yiğit, nakdi yardımların yansıra Gemlik Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile Bursa Büyükşehir belediyesinin gıda-sebze-meyve paketi ve ekmek  yardımlarında tüm hızıyla sürdüğünü ifade ederek ‘Gemlik’te yaklaşık 1000  aileye aynı yardımları yapılmaya devam ediyor. Büyükşehir belediyemizin yardım paketleri içerisinde 10 gün yetecek şekilde un, şeker, yağ ve kuru bakliyat, yemeklik sebzeler, meyve ve kişisel temizlik maddeleri bulunan paketler ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Bu Yardımlar ramazan ayı boyunca da devam edecek’ dedi.

İlçemizde maaş, ikramiye ve 1.000 TL’lik yardımların dağıtılmasında Gönüllü Öğretmen ve İdareciler yoğun bir şekilde görev yapmaya devam ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, gerek maaş ve ikramiyelerin dağıtımı gerekse bin TL’lik yardım paraların dağıtılmasında görev alan  Gemlik Vefa Destek grubunda yer alan 200’e yakın okul idarecisi ve öğretmene  teşekkür ederek, böylesi bir zamanda tamamen gönüllü olarak milletimizin hizmetinde yer almanız her türlü takdirin üzerinde . Bizim görme engelli öğretmenimiz Osman Nilüfer de vefa destek grubunda çalışarak bizleri duygulandırmıştır’ dedi.

Öğretmenlerin yanı sıra İlçe Müftülüğümüze bağlı İmam ve Müezzinlerde bu süreçte sahada en çok çalışan kamu görevlileri arasında yer aldı. Gemlik Vefa grubunda çalışan diğer kumu kurum ve kuruluşları da Gemlik’te yoğun bir şekilde hizmetlerine devam ediyorlar. Gemlik halkı Gemlik Vefa Sosyal Destek grubunun çalışmalarını takdirle karşılıyor.

(Son Güncelleme: 22 Nisan 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir